Le prénom (2012)


Ελληνικός τίτλος: Για όλα φταίει τ' όνομά σου

Εξαιρετική κομεντί της Pathé, σε σκηνοθεσία Αλεξάντρ ντε Λα Παττελιέρ και Ματιέ Ντελαπόρτ που μάλιστα υπογράφουν και το σενάριο που βασίζεται στο θεατρικό τους. Πρωταγωνιστούν: Πατρίκ Μπρυέλ, Βαλερί Μπενγκιγκί, Σαρλ Μπερλίνγκ, Γκιγιώμ ντε Τονκεντέκ, Ζυντίτ Ελ Ζεν. 

Μια φιλική παρέα σε ένα σαββατιάτικο δείπνο βγάζει τα σώψυχά της στη φόρα, με αφορμή το όνομα που ένας εξ αυτών αποφάσισε να δώσει στο γιο που περιμένει. 

Μεγάλη επιτυχία στο θέατρο στο Παρίσι, μεταφέρεται σχεδόν ως έχει στο σινεμά (μόνο ο Σαρλ Μπερλίνγκ δεν συμμετείχε στη θεατρική διανομή) και βάζει τα γυαλιά στο "Θεό της σφαγής". Εν προκειμένω και εδώ τα πέντε άτομα της συντροφιάς σφάζονται με ή χωρίς το μαχαίρι, αλλά με καλύτερη αφορμή και σκάλες καλύτερες ερμηνείες. Φυσικά, ανθρώπινα, με πολύ χιούμορ αλλά και ένταση, αποκαλύπτονται μυστικά, εκρήγνυνται υποβόσκουσες εντάσεις, αναζητούνται αλήθειες και συγγνώμες και οικογένειες έρχονται ενδεχομένως πιο κοντά. To έχουμε ζήσει όλοι μας. Η ταινία σαφώς δηλώνει τη θεατρικότητά της (αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα), έχει όμως μια εμπνευσμένη έναρξη και μια-δυο εμβόλιμες σκηνές που εξυπηρετούν τη ροή και το χιούμορ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Το τραγούδι της Φλέρυς (2023)

Θέατρο - Κέννυ & Φενού (2024)