Transformers: Dark of the Moon (2011) (3D)


Ταινία επιστημονικής φαντασίας της Paramount, σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπάιυ, με τους Σάια ΛαΜπουφ, Ρόζι Χάντιγκτον-Γουάιτλυ, Πάτρικ Ντέμπσυ, Τζος Ντουχάμελ, Τζων Τορτούρο, Τζων Μάλκοβιτς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. 

Κι ενώ οι Τρανσφόρμερς συνυπάρχουν ειρηνικά με τους Γήινους και μάλιστα τους βοηθούν σε στρατιωτικές αποστολές, κανείς δεν γνωρίζει το μυστικό που κρύβει η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και το οποίο είχε πυροδοτήσει την κούρσα των σεληνιακών αποστολών της NASA στα χρόνια του '60. 

Καταιγιστική περιπέτεια, με εξαιρετικά εφφέ, όπως πάντα και μάλιστα μια ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας να στηρίζει τη βασική ιστορία. Από εκεί και μετά, όμως, αρχίζουν τα κενά στο σενάριο (ποιος ο λόγος ύπαρξης του Τζων Μάλκοβιτς και του χαρακτήρα του, γιατί τόσο κενός και επιφανειακός ο "κακός" Πάτρικ Ντέμπσυ, σε τι χρησιμεύει ο Τζος Ντουχάμελ;), οι υπερβολές στους διαλόγους που ακούγονται ξύλινοι και περισσότερο διεκπεραιωτικοί από όσο θα περιμέναμε και το κυριότερο: άνισο μέγεθος στις μεγάλες μάχες του φινάλε σε σχέση με τη διάρκεια της ταινίας και με άλλες επιμέρους σκηνές. Είναι δυνατόν να διαρκεί περισσότερο η ολίσθηση των πρωταγωνιστών σε έναν ουρανοξύστη που καταρρέει από ό,τι η καταστροφή του Σικάγο από τους Ντισέπτικονς;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)