Δύο κόσμοι (1949) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Ανζερβός, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φιλίππου και Ιάσωνος Νόβακ, με τους Ίντα Χριστινάκη, Νίκο Τζόγια, Αλέκο Αλεξανδράκη. 

Όταν δολοφονείται ένας νεαρός της "υψηλής κοινωνίας", αλλά ολίγον από ρεμάλι, συλλαμβάνεται ως ένοχος η σύζυγός του που τη βρήκαν να κρατά το περίστροφο δίπλα στο πτώμα. Ο πατέρας της υποστηρίζει στον ανακριτή πως εκείνος είχε σκοτώσει το γαμπρό του προτού φτάσει εκεί η κόρη του και τελικά την υπόθεση αναλαμβάνει να διαφωτίσει ένας νεαρός δικηγόρος και φίλος των κατηγορουμένων. 

Την παρακολουθείς και αναρωτιέσαι τι συνέβη στον ελληνικό κινηματογράφο και από αυτές τις σοβαρές προσπάθειες στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, κατήντησε να γυρίζει τόσα σκουπίδια από τα μέσα του '50 και μετά. Αξιολογότατη προσπάθεια για δικαστικό δράμα χαρακτήρων, με τα λαθάκια του, αλλά και μια αθωότητα και ειλικρίνεια που τον κάνουν να στέκει μια χαρά έως και σήμερα. Δυστυχώς, η διασωζόμενη κόπια έχει πολλά προβλήματα στον ήχο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)