Stoker (2013)


Η τρέλα δεν πάει στα βουνά ταινία του Παρκ Τσαν-γουκ, γυρισμένη για λογαριασμό της Fox Searchlight, με τους Μία Γουασίκοφσκα, Μάθιου Γκουντ, Νικόλ Κίντμαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϋ. 

Μετά το θάνατο του πατέρα της σε ατύχημα την ημέρα που έκλεινε τα 18 της χρόνια, η Ίντια αναγκάζεται να συμβιώσει με την απόμακρη και ψυχρή μητέρα της αλλά και με το μικρότερο αδερφό του πατέρα της που επιστρέφει στην Αμερική από την Ευρώπη όπου ταξίδευε για να τους επισκεφθεί. 

Κλειστοφοβικό, εικαστικό, ερωτικό, ειπηρμένο, κάπως φλύαρο, αλλά ενδιαφέρον το πρώτο πόνημα του δημιουργού του Oldboy επί αμερικανικού εδάφους, προσπαθεί να αναδείξει με μια διαφορετική ματιά το σενάριο του Γουέντγουωρθ Μίλλερ (πρωταγωνιστή του Prison Break), αλλά δεν κάνει ποτέ το μεγάλο βήμα, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν κάνει πολλά μικρά και ενδιαφέροντα. Σε κάνει να αναρωτιέσαι βέβαια αν ο ίδιος ο σκηνοθέτης αδυνατεί να αναδείξει επιπλέον το σενάριο ή αν η ίδια η ιστορία δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κοινότοπο σπλατεράκι στα χέρια του οποιουδήποτε άλλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)