Da Vinci's Demons (3 Σαιζόν, 2013-2015)



Σειρά ιστορικής φαντασίας του Starz, δημιουργία του Ντέβιντ Σ. Γκόγερ, με τους Τομ Ράιλυ, Λώρα Χάντοκ, Έλλιοτ Κάουαν, Τομ Μπέητμαν, Γκρεγκ Τσίλλιν, Έρος Βλάχος. 

Η "ανείπωτη" ιστορία του 25χρονου Λεονάρντο Ντα Βίντσι στη Φλωρεντία των Μεδίκων, σε μια προσεγμένη παραγωγή και με ένα έξυπνο σενάριο που παντρεύει ιστορικά πρόσωπα με φανταστικές καταστάσεις, μύθους, προλήψεις και κρυφές φατρίες. 

Μολονότι ενδιαφέρον, δεν αποφεύγει τις ξύλινες και υπερβολικές ερμηνείες, τις οποίες μπορείς να αποδεχθείς ως κόμικ και μόνο. Στοn δεύτερο κύκλο, ο Ντα Βίντσι μαζί με τον Αμέρικο Βεσπούτσι ταξιδεύουν στο Νέο Κόσμο, η Φλωρεντία διαλύεται στα χέρια του Πάπα και των συνωμοτών, οι μυστικές οργανώσεις δίνουν και παίρνουν, αλλά αυτός που κλέβει την παράσταση είναι o Μπλέικ Ρίτσον στο ρόλο του Ριάριο που εξελίσσεται σε μια υπέροχη φάτσα και έναν ώριμο ρόλο. O τρίτος και τελευταίος κύκλος βρίσκει τον Ντα Βίντσι αντιμέτωπο με τις ορδές των Οθωμανών να προσπαθεί να εξοπλίσει αποτελεσματικά τις στρατιές της ενωμένης Ιταλίας. Η αλήθεια είναι πως μετά τον πολλά υποσχόμενο πρώτο κύκλο η σειρά έδειχνε να χάνει το δρόμο της και να ακολουθεί άλλα μονοπάτια, οπότε η επιλογή να τερματιστεί υπήρξε σοφή προτού έρθουν τα χειρότερα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)