Castle (8 Σαιζόν -2009-2015)






Αστυνομική σειρά του ABC, δημιουργία του Άντριου Γ. Μάρλοου, με τους Νέηθαν Φίλλιον, Στάνα Κάτιτς, Τζων Χουέρτας, Σήμους Ντέβερ, Μόλλυ Σ. Κουίν, Σούζαν Σάλλιβαν. 

Η υπαστυνόμος Μπέκετ του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, αναγκάζεται να δεχθεί -υπό την πίεση του Δημάρχου που είναι προσωπικός του φίλος- το συγγραφέα αστυνομικών μπεστ-σέλλερ Ρίτσαρντ Καστλ να παρακολουθεί από κοντά τις υποθέσεις που αναλαμβάνει, ώστε να εμπνευστεί για το καινούργιο του βιβλίο. Από εκεί ξεκινά μια αλλοπρόσαλλη όσο και διασκεδαστική σειρά από περιπέτειες διαλεύκανσης φόνων, κάποιες ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες, άλλες κοινότοπες, καθώς μια παρέα από συμπαθείς χαρακτήρες και συνεχείς χαριτωμένοι διάλογοι έχουν καταλάβει τις οθόνες μας. 

Αγνή διασκέδαση, απενοχοποιημένη και απολαυστική. Το σημαντικό είναι πως παρά τα χρόνια που περνούν, η σειρά δεν χάνει σε φρεσκάδα.  Μάλιστα, έχοντας διανύσει ήδη 5 κύκλους η σειρά δεν προδίδει ούτε την εμπιστοσύνη μας ούτε τον εαυτό της. Στην 6η σαιζόν που η Μπέκετ και ο Καστλ είναι πλέον ζευγάρι, είναι αξιοσημείωτο πώς το ενδιαφέρον στη σχέση μεταξύ τους παραμένει αμείωτο, κόντρα στην πεποίθηση που λέει πως όταν ζευγαρώσεις δύο πρωταγωνιστές που φλερτάρονται, τότε η σειρά οδεύει προς το τέλος. Μνεία αξίζει επίσης η ομάδα των σεναριογράφων που κρατά σε υψηλό επίπεδο και τις υποθέσεις δολοφονίας που οι πρωταγωνιστές καλούνται να εξιχνιάσουν σε κάθε επεισόδιο. 

Είχε ειπωθεί αρχικά ότι ήταν το αντίπαλον δέος του ABC στο The Mentalist του CBS που είχε ξεκινήσει την ίδια σαιζόν. Δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι, πάντως στην τελευταία χρονιά κατόρθωσαν να αντιγράψουν με απόλυτη επιτυχία όλα τα λάθη του. Μολονότι όλοι ισχυρίζονται πως δεν αλλάζεις μια επιτυχημένη συνταγή, στην όγδοη περίοδο της επιτυχημένης σειράς, με δεδομένη την πεσμένη τηλεθέαση που την απέδωσαν στην κούραση του κοινού, αποφάσισαν να της αλλάξουν τα φώτα και να μπλέξουν κάτι παράλληλες πλοκές που δεν είχαν νόημα και να ανανεώσουν το βασικό καστ. Ως αποτέλεσμα, η σειρά αποδυναμώθηκε περισσότερο, το ενδιαφέρον του κοινού κατακρημνίστηκε και πλησιάζοντας στο τέλος της σαιζόν, η παραγωγή είχε αποφασίσει να απολύσει τη Στάνα Κάτιτς, οπότε ενδεχόμενη συνέχιση της σειράς δεν δεν θα είχε Μπέκετ. Ορθά λοιπόν, το ABC αποφάσισε να τη διακόψει προτού καταστραφεί ολοσχερώς η εικόνα της, με αποτέλεσμα μια βεβιασμένη σεκάνς δύο λεπτών πριν τους οριστικούς τίτλους τέλους, που βάζει και φινάλε σε μια σειρά που αγαπήσαμε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)