Django Unchained (2012)


Ελληνικός τίτλος: Django ο τιμωρός

Γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο, γυρισμένο για λογαριασμό της Columbia και της Weinstein Company, με τους Τζέημι Φοξ, Κριστόφ Βαλτς, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Κέρρυ Γουώσινγκτον. 

Ένας κυνηγός επικηρυγμένων και ο Τζάνγκο, ένας μαύρος σκλάβος, συνεργάζονται για να μαζέψουν τα χρήματα των επικηρύξεων, αλλά και για να αγοράσουν από την ιδιοκτήτη της τη σκλάβα γυναίκα του Τζάνγκο. 

Ο Ταραντίνο σε γνώριμα ύδατα και σε μεγάλα κέφια, παίρνει στα χέρια του το είδος του σπαγγέτι γουέστερν και το αναδεικνύει με σύγχρονο ύφος και οπτική, τηρώντας όμως κατά γράμμα τη βασική συνταγή, κάτι που οι Κοέν δεν κατόρθωσαν απόλυτα στο δικό τους "αμερικανικό" γουέστερν, όταν προσπάθησαν να το αποδομήσουν για να το κάνουν δικό τους. Εδώ ο Ταραντίνο γράφει ακόμη ένα εξαιρετικό σενάριο που πλάθει τρισδιάστατους χαρακτήρες, εξυπηρετεί την αφήγηση και την κορύφωσή της, με θράσος και χιούμορ (η σκηνή με τις κουκούλες τύπου Κου-Κλουξ-Κλαν είναι ανθολογίας). Εξαιρετικό και το soundtrack. Ως αποτέλεσμα, η ταινία, παρά τη διάρκειά της (κάτι λιγότερο από 3 ώρες) να κυλάει νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)