Generation Kill (2008)


Μίνι σειρά του ΗΒΟ, με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέημς Ράνσον, Λη Τέργκεσεν, Τζων Χουέρτας, Σταρκ Σαντς, Μπίλλυ Λας, Κέλλαν Λουτζ. 

Το πρώτο κύμα της αμερικανικής επίθεσης στη Βαγδάτη, το 2003, από τη ματιά της Πρώτης Αναγνωριστικής των Πεζοναυτών και ενός δημοσιογράφου απεσταλμένου από το Roling Stone. Σε σενάριο που συνυπογράφει ο Ήβαν Ράιτ, ο δημοσιογράφος του Rolling Stone από πραγματικά περιστατικά, η εξαιρετική αυτή παραγωγή του ΗΒΟ είναι χειρουργικά ακριβής σε συναίσθημα, καταγραφή και αποστασιοποίηση, τηρώντας όλες αυτές τις ισορροπίες που την κάνουν να στέκει με επιτυχία στα όρια μεταξύ ντοκυμανταίρ και μυθοπλασίας. Σαφώς προσανατολισμένη σε αντρικό κοινό, δε είναι η σειρά που θα απολαύσετε με όλη την παρέα σας (ενδεχομένως γιατί της λείπουν όλα τα φθηνά συναισθηματικά τρυκ που θα την έκαναν αρεστή τοις πάσι), αλλά θα σας χαρίσει στιγμές κινηματογραφικού -κυριολεκτικά- μεγαλείου, ερμηνείες στην κόψη του ξυραφιού, ανθρωπιά, και μα παγερή ειλικρίνεια που σοκάρει, μακριά από αντιπολεμικά συνθήματα και προβοκατόρικες φιλειρηνικές μεγαλοστομίες. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)