The normal heart (2014)


Δραματική τηλεταινία του ΗΒΟ, σε σκηνοθεσία Ράυαν Μέρφυ, με τους Μαρκ Ράφαλο, Ματ Μπόμερ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταίυλορ Κιτς, Τζόναθαν Γκροφ. 

Οι προσπάθειες ενός γκέι ακτιβιστή να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης ως προς τη μάστιγα του AIDS, το οποίο είχε αρχίσει ήδη να θερίζει ανάμεσα στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, στις αρχές των 80's. 

Ενδιαφέρουσα, αλλά ταυτόχρονα ακαδημαϊκή και εν μέρει διδακτική προσέγγιση μιας αληθινής ιστορίας που μιλά για την αμέτρητη ποσότητα αδιαφορίας των ετεροφυλόφιλων απέναντι σε μια ασθένεια που μετρούσε νεκρούς, αλλά φαινομενικά δεν ενδιέφερε την πλειοψηφία. Είναι καλοπαιγμένο από το σύνολο του καστ και δίνει στοιχεία για μια κατάσταση την οποία ενδεχομένως λίγοι γνωρίζουν στις λεπτομέρειές της, αλλά πάσχει δραματουργικά σε ορισμένα σημεία, καθώς προσκολλάται στους (όχι και τόσο συμπαθείς) χαρακτήρες της και αφήνει λίγο πίσω τη γενική ιδέα. Παρ'α όλα αυτά, πρόκειται για μια ακόμη σπουδαία παραγωγή του ΗΒΟ, που μολονότι γυρισμένη ειδικά για την τηλεόραση, στέκει δυναμικά ως κινηματογραφική ταινία υψηλών προδιαγραφών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)