La chasse à l'homme (1964 (A/M)

 

Ελληνικός τίτλος: Επιχείρησις... Το κυνήγι του άνδρα

Κωμωδία του Εντουάρ Μολινάρο με ένα all star cast που περιλαμβάνει τους Ζαν-Κλωντ Μπριαλύ, Κατρίν Ντενέβ, Μαρί Λαφορέ, Κλωντ Ρις, Φρανσουάζ Ντορλεάκ, Ζαν Πωλ Μπελμοντό, Μισέλ Σερρώ και τον Γιώργο Ζαμπέτα με το μπουζούκι του. 

Τρεις άντρες προσπαθούν να ξεφύγουν από τις γυναίκες που τους περικυκλώνουν με σκοπό να τους τυλίξουν, μόνο και μόνο για να πέσουν σε νέες αντίστοιχες περιπέτειες. 

Σπονδυλωτή κατ' ουσίαν ταινία, που όμως έχει έναν βασικό καμβά, με πολύ έξυπνους διαλόγους (με την υπογραφή του Ζακ Ωντιάρ), αλλά αδύναμη ως προς τη συνοχή της, καθώς οι επιμέρους ιστορίες κρεμάνε την κεντρική αφήγηση. Πάντως, έχει γέλιο, πολύ καλές ερμηνείες, αβανταδόρικο σενάριο  και μια ταχύτητα που ζαλίζει. Ιδανική για θερινές νύχτες στο μπαλκόνι. Μεγάλο μέρος της ταινίας δε είναι γυρισμένο στη Ρόδο και την Αθήνα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες κωμωδίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)