Robocop (2014)


Περιπέτεια μελλοντολογικής φαντασίας των MGM/Columbia, σε σκηνοθεσία Χοζέ Παντίλα, με τους Τζόελ Κίνναμαν, Γκάρυ Όλντμαν, Μάικλ Κήτον, Άμπι Κόρνις. 

Ο υπαστυνόμος Άλεξ Μέρφυ πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιεί για τη διαφθορά στο αστυνομικό τμήμα του Ντητρόιτ όπου υπηρετεί. Το γεγονός εκμεταλλεύεται η Omnicorp, εταιρεία τεχνολογίας που προσπαθεί να πουλήσει τα ρομπότ καταστολής εγκλήματος που κατασκευάζει και επί αμερικανικού εδάφους, η οποία επανασυνθέτει τον ετοιμοθάνατο αστυνομικό ως ένα υβρίδιο μηχανής και ανθρώπου. 

Θα ξεπεράσω κατ' ευθείαν το ερώτημα "για ποιον λόγο να γυρίσει κανείς ρημέικ του Ρόμποκοπ", της cult πλέον δημιουργίας του Πωλ Βερχόβεν, διότι η απάντηση κρύβεται αμιγώς στις στρατηγικές marketing του Χόλυγουντ και άντε να βρεις άκρη. Το ουσιαστικό ερώτημα είναι εάν πρόκειται για ένα καλό ρημέικ και η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο "ναι". Η ιστορία παρουσιάζεται φρεσκαρισμένη και προσαρμοσμένη περισσότερο στη σύγχρονη εποχή, η "μηχανή" Άλεξ Μέρφυ έχει περισσότερη συνείδηση από ό,τι στην πρωτότυπη ταινία, γεγονός που δημιουργεί περισσότερες δραματικές κορυφώσεις, η αισθητική της είναι πολύ καλή, το "ρετούς" της στολής είναι δυναμικό και ως αποτέλεσμα έχουμε μια καθαρόαιμη ταινία δράσης, στην οποία όμως λείπει λίγη ακόμη περισσότερη δράση για να δικαιολογήσει και τον τεράστιο κουβά ποπ κορν που έχεις ήδη προμηθευτεί. Οι καλές ερμηνείες του καστ και η έλλειψη υπερβολών και ανοησιών συμβάλλουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)