The Riot Club (2014)


Ελληνικός τίτλος: Η λέσχη της κομψής αλητείας

Δραματική ταινία των Film 4/HanWay, σε σκηνοθεσία Λόουν Σέρφιγκ, με τους Μαξ Άιρονς, Σαμ Κλάφλιν, Χόλλινταίυ Γκραίντζερ, Ντάγκλας Μπουθ. 

Βασισμένη στο θεατρικό "Posh" της Λώρα Γουέηντ (η οποία έκανε και την κινηματογραφική προσαρμογή), η ταινία αφηγείται τα έργα και τις ημέρες μιας λέσχης εκλεκτών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, της διαβόητης Λέσχης Ράιοτ, προς τιμήν του Λόρδου Ράιοτ, ενός ηδονιστή που δολοφονήθηκε από το σύζυγο της ερωμένης του. Δύο πρωτοετείς του Πανεπιστημίου γίνονται δεκτοί στη Λέσχη και είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να ξεχωρίσουν και να αποδείξουν την αξία τους, χωρίς να φαντάζονται μέχρι πού μπορεί να φτάσουν. 

Πιο αγγλικό πεθαίνεις κοινωνικό θρίλερ, με ένα χαρισματικό καστ νέων ηθοποιών που στην κινηματογραφική του εκδοχή ψάχνει να βρει την ταυτότητά του, ανάμεσα στις κλασσικές σκηνές κολλεγιακής ζωής γυρισμένες με γοργούς ρυθμούς και στην κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του επίσημου δείπνου, όπου εκεί υπερτερεί η θεατρικότητα του πρωτότυπου υλικού. Αναρωτιέμαι μήπως εάν η ταινία έμενε τελικά πιο πιστή στην ατμόσφαιρα του θεατρικού, χωρίς το άγχος να απεγκλωβιστεί από τους τέσσερις τοίχους του, θα ήταν λιγότερο άνιση. Παρ' όλα αυτά παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον και σε κερδίζει από τα πρώτα της λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)