Beauty and the Beast (4 Σαιζόν, 2012-2016)



Σειρά φαντασίας του CBS, δημιουργία του Ρον Κόσλοου, βασισμένη στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά των '80s, με τους Κρίστιν Κρώυκ, Τζαίυ Ράυαν, Ώστιν Μπέησις, Νίνα Λισάντρελλο. 

Μια αστυνομικός της Νέας Υόρκης έρχεται σε επαφή με το θεωρητικά νεκρό στρατιώτη Βίνσεντ Κέλλερ, στον οποίο είχαν γίνει πειράματα γεννετικής που τον έχουν μεταμορφώσει σε ένα πανίσχυρο πλάσμα που δεν μπορεί να ελέγξει πάντα τη ζωώδη πλευρά του. 

Το έχει η μοίρα της Κρώυκ φαίνεται να ερωτεύεται υπερφυσικά πλάσματα. Μετά τον Κλαρκ Κεντ/Σούπερμαν του Smallville, εδώ ερωτεύεται τον υπερ-στρατιώτη/μισό άνθρωπο-μισό ζώο Βίνσεντ, ο οποίος όμως είναι και κούκλος όταν είναι στα καλά του, έχει και χρυσή καρδιά και άντε εσύ τώρα να του αντισταθείς. Περισσότερο Χαλκ, παρά τέρας, το "τέρας" της νέας εκδοχής βοηθά στην επίλυση εγκλημάτων, ενώ πρέπει να προφυλαχθεί από την εταιρεία που του έκανε τα πειράματα, η οποία και τον καταδιώκει. Διασκεδάζεις χωρίς να ντρέπεσαι. 

Στον δεύτερο κύκλο, η σειρά πήρε την κατηφόρα, αρχίσαμε τα αυτιστικά του τύπου "μ'αγαπάς, αλλά μαζί μου κινδυνεύεις", "όχι, σ'αγαπώ και σου έχω εμπιστοσύνη", "όχι, δεν πρέπει να μ'αγαπάς", "καλά, δεν σ'αγαπώ, θα τα φτιάξω με τον εισαγγελέα", "α, τα έφτιαξες με τον εισαγγελέα, είδες που δεν μ'αγαπούσες τελικά", "όχι, σ'αγαπώ, θα παρατήσω τον εισαγγελέα", "αχ, πόσο μ'αγαπάς, αλλά μήπως κινδυνεύεις στο πλευρό μου". Άσε μας κουκλίτσα μου. Μ'αυτά και μ'εκείνα, η σειρά έφτασε στο χείλος της ακύρωσης, αλλά για άγνωστους λόγους το δίκτυο CW αποφάσισε να της δώσει και μια τρίτη ευκαιρία. 

H κατρακύλα συνεχίζεται και στον τρίτο κύκλο, όπου το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι αν η Κατ και ο Βίνσεντ θα κάνουν μεγάλο γάμο ή αν θα κλεφτούν για να παντρευτούν σε ξωκλήσι οι δυο τους. Παρεμπιπτόντως, μας κυνηγάει και ένα αιωνόβιο τέρας, αλλά εμάς μας απασχολούν άλλα. Κρίμα που για να σώσουν τη σειρά αποφάσισαν να την απευθύνουν αποκλειστικά και μόνο σε 12χρονα κοριτσάκια. Πάντως, για άγνωστους σε όλους λόγους, υπάρχει και 4η περίοδος, λένε (που θα είναι και η τελευταία), ήδη γυρισμένη και προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2016. 

Μετά τον αποτυχημένο τρίτο κύκλο που είχε κατρακυλήσει σε επίπεδα φωτορομάντζου από το περιοδικό Μανίνα και είχε βυθίσει την τηλεθέαση της σειράς στα Τάρταρα, για αδιευκρίνιστους λόγους το δίκτυο CW αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για έναν ακόμη κύκλο, οριστικά τελευταίο, ούτως ώστε η σειρά να ολοκληρωθεί και να μην μείνει στον αέρα. Εντάξει, καλό είναι αυτό, αφού και η επιλογή να παίρνουμε κεφάλια σε σειρές με cliffhanger φινάλε είχε καταντήσει κι αυτό αηδία από την πλευρά του. Πάντως, για να αποφευχθούν οι κακοτοπιές, η τέταρτη και τελευταία περίοδος μεταδόθηκε καλοκαίρι, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο ανταγωνισμός. Πλάκα-πλάκα, παρ' ότι εξακολούθησε να είναι εφηβικά αφελής, η υπόθεση πήρε λίγο τα πάνω της, με αρκετή δράση και μια ας πούμε πιο ολοκληρωμένη αφήγηση που τα πήγε καλά μέχρι τέλους, χωρίς ποτέ όμως να ξεπεράσει εαυτόν. Ως παρατήρηση μόνο να αναφέρω εδώ πως η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί περίτρανο παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς απέδειξε πως όταν εγκαταλείπονται τα αυτοτελή επεισόδια (όπως είχαμε στους πρώτους δύο κύκλους) προς χάρη μιας ongoing ιστορίας, αυτή πρέπει να έχει τη δύναμη να κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών για μια ολόκληρη σαιζόν. Διαφορετικά, παίρνει ολόκληρη τη σειρά στον λαιμό της, όπως συνέβη εδώ αλλά και σε αρκετές άλλες. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)