Dark shadows (2012)


Παραμύθι τρόμου των Warner/Village, σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον, με τους Τζώννυ Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζώννυ Λη Μίλλερ, Εύα Γκρην, Μπέλλα Χήθκόουτ. 

Μετά από 196 χρόνια φυλακισμένος στο φέρετρό του, ο βρυκόλακας Μπάρναμπας Κόλλινς επιστρέφει στην πατρική του έπαυλη για να τη βρει αποδεκατισμένη από τους άπληστους και άχρηστους απογόνους της οικογενείας του, την ίδια στιγμή που η μάγισσα που τον είχε καταραστεί είναι, πλέον, η παντοδύναμη και δημοφιλής επιχειρηματίας στην πόλη. 

Ξεκινά εξαιρετικά, με μοναδική ατμόσφαιρα εποχής, υπέροχη φωτογραφία και καταπληκτικό ρυθμό για να προσγειωθεί απότομα μετά το πρώτο 40λεπτο σε ένα αμήχανο κατασκεύασμα, το οποίο δεν χάνει στιγμή την υψηλή αισθητική του, αλλά υποφέρει από ύφος. Λες και κάποιοι επέμεναν η ταινία να βγει κωμωδία (ίσως για να ανταποκριθεί στο ύφος της ομότιτλης σειράς στην οποία βασίζεται) και του Μπάρτον δεν του βγήκε με τίποτα. Κρίμα. Αν είχε αφοσιωθεί στο γοτθικό παραμύθι που είχε να αφηγηθεί, θα μιλάγαμε για αριστούργημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)