Fringe (5 Σαιζόν -2008-2012)




Σειρά φαντασίας των Warner/Bad Robot, δημιουργία των Τζ. Τζ. Άμπραμς, Άλεξ Κέρτζμαν, Ρομπέρτο Όρτσι, με τους Άννα Τορβ, Τζόσουα Τζάκσον, Τζέσσικα Νικόλ, Τζων Νόουμπλ, Λανς Ρέντικ. 

Μια μυστική ομάδα του FBI που ερευνά μυστηριώδη φαινόμενα, ανακαλύπτει μέρα με τη μέρα πως οδεύουμε προς το τέλος του κόσμου όπως τον αντιλαμβανόμαστε. 

Ξεκίνησε ως τα σύγχρονα X-Files και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, για να ξεφουσκώσει στη συνέχεια τόσο σε ενδιαφέρον, όσο και σε τηλεθέαση. Το FOX που το μετέδιδε στην Αμερική αποφάσισε να το τερματίσει μετά τον 4ο κύκλο αλλά, σεβόμενο το μικρό, αλλά πιστό και φανατισμένο κοινό της σειράς, επέτρεψε στην παραγωγή να γυρίσει 13 ακόμη επεισόδια ώστε να αποκτήσει φινάλε. Όπως και άλλες σειρές του Άμπραμς, έτσι και το Fringe έπεσε θύμα της μεγαλομανίας του και του δημιουργικού αυτισμού του. Το ένα μυστήριο διαδεχόταν το άλλο, λύσεις δεν διαφαίνονταν πουθενά, η σειρά απομακρύνθηκε επικίνδυνα από το αρχικό της ύφος και κατέληξε να ολοκληρωθεί ως ένα αντιστασιακό δράμα επιστημονικής φαντασίας. Παρ' όλα αυτά, φαντάζομαι θα μείνει στο πάνθεον της τηλεόρασης, ακόμη και με τα ελαττώματά της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)