Hannibal (3 Σαιζόν, 2013-2015)



Σειρά θρίλερ της Gaumont, σε παραγωγή της εταιρείας Dino De Laurentiis, δημιουργία του Μπράυαν Φούλλερ, με τους Μαντς Μίκελσεν, Χιου Ντάνσυ, Λώρενς Φίσμπερν. 

Βασισμένη στον ήρωα της σειράς βιβλίων του Τόμας Χάρις, η σειρά διαδραματίζεται νωρίτερα από τον Κόκκινο Δράκο, όταν ο Χάννιμπαλ Λέκτερ συνεργαζόταν με το FBI, και συγκεκριμένα με τον πράκτορα Γουίλ Γκράχαμ, για την επίλυση εγκλημάτων που αποδίδονταν σε κατά συρροήν δολοφόνους. 

Κατ' αρχάς, οφείλουμε να συγχαρούμε το δίκτυο NBC που έδωσε το πράσινο φως για τη μετάδοση της σειράς, η οποία είναι πολύ περισσότερο σκοτεινή από ό,τι μας έχει συνηθίσει η ανοιχτή τηλεόραση. Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στον υπεύθυνο κάστινγκ της σειράς για την επιλογή του Μίκελσεν, ο οποίος εμβαπτίζεται τον χαρακτήρα του Λέκτερ, χωρίς να επηρεάζεται στο παραμικρό από την εμβληματική ερμηνεία του Άντονυ Χόπκινς στη Σιωπή των Αμνών. Συγκλονιστικός μέσα στην ευαισθησία και στην προσωπική του τρέλα και ο Χιου Ντάνσυ, στο ρόλο του πράκτορα του FBI, εξαιρετική η φωτογραφία και δαιμονισμένη η μουσική του Μπράιαν Ράιτζελ, η οποία καταφέρνει να σου μεταφέρει την παράνοια στη ρίζα του μυαλού σου.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς φαντάζει πιο ώριμος και πιο σκοτεινός από τον πρώτο, με το δίδυμο Γουίλ Γκράχαμ-Χάννιμπαλ Λέκτερ να βυθίζεται σε μια συμβιωτική -σχεδόν ομοερωτική- σχέση αλληλοκαταστροφής, με ολόκληρες σεκάνς διαλόγων που σου σφίγγουν το στομάχι. Οι ερμηνείες εξακολουθούν να είναι υψηλού επιπέδου, με μόνη επιφύλαξη τον ρόλο του πράκτορα Τζακ Κρώφορντ (Λώρενς Φίσμπερν), ο οποίος ήταν και είναι ανολοκλήρωτος, με αποτέλεσμα μολονότι πρωταγωνιστής να παραμένει β' ρόλος. Στην αρχή του τρίτου κύκλου, η τρέχουσα ιστορία ολοκληρώνεται, για να οδηγηθούμε πλέον στην εμφάνιση της εμβληματικής φιγούρας του Κόκκινου Δράκου, αλλά με βαρύ τίμημα. Τα τρία απελπιστικά αργά και υπερβολικά στυλιζαρισμένα επεισόδια στοίχισαν το κόψιμο της σειράς από το NBC, λόγω ακόμη χαμηλότερης τηλεθέασης από τον ήδη χαμηλό μέσο όρο της σειράς. Μπορεί το δίκτυο να τη στήριξε για δύο χρόνια, εν γνώσει του απευθυνόμενο σε πιο ψαγμένους τηλεθεατές, αλλά τα τρία αυτά επεισόδια έδιωξαν ακόμη περισσότερους. Κρίμα πάντως, διότι έχασαν την ευκαιρία να δουν τη φιγούρα του Δράκου, να παρακολουθήσουν κάποιες εξαιρετικές σκηνές, και να απολαύσουν το μεγαλειώδες φινάλε της σειράς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ. Για περισσότερες μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)