Jagten (2012)


Ελληνικός τίτλος: Το κυνήγι

Δραματική ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Μαντς Μίκκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Αννίκα Βέντερκορπ, Λάσσε Φόλγκερστρομ, Σούσσε Βολντ. 

Ένας δάσκαλος που ζει μια απομονωμένη ζωή σε μια ήσυχη, οικογενειακή πόλη, προσπαθεί να διευθετήσει το θέμα της κηδεμονίας του έφηβου γιου του, όταν η ψεύτικη καταγγελία της 4χρονης μαθήτριάς του και κόρης του καλύτερού του φίλου για σεξουαλική κακοποίηση θα ανοίξουν τις πόρτες της κόλασης. 

Χειρουργικά γραμμένη και γυρισμένη, η ταινία δεν απασχολείται ούτε λεπτό με το αν το έκανε ή όχι (γνωρίζουμε πως είναι αθώος), αλλά με τις φήμες που μπορεί ξαφνικά να καταστρέψουν τη ζωή ενός ανθρώπου για πάντα. Όταν κάτι ειπωθεί, αυτό σε ακολουθεί για πάντα και αυτό είναι το σημείο που ο Βίντερμπεργκ εστιάζει για να καυτηριάσει την πολιτικώς ορθή κοινωνία των προαστίων και το φασισμό των οικογενειαρχών απέναντι σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε απειλήσει τις νόρμες και τον καθώς πρέπει τρόπο της ζωής τους. Συγκλονιστικός ο Μίκκελσεν, εξαιρετική η φωτογραφία και καταδυναστευτική η έννοια της απειλής που πλανιέται καρρέ-καρρέ σε όλη την ταινία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)