Behind the candelabra (2013)



Δραματική τηλεταινία του ΗΒΟ, σε σκηνοθεσία Στήβεν Σόντερμπεργκ, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Ματ Ντέημον, Σκοτ Μπάκουλα, Ρομπ Λόου, Νταν Άυκρόυντ, Ντέμπι Ρέυνολντς. 

Πρόκειται για την ιστορία της έντονης συναισθηματικά σχέσης του διάσημου πιανίστα Λιμπεράτσε με τον κατά πολύ νεότερό του Σκοτ Θόρσον που κράτησε 6 χρόνια με διαρκή σκαμπανεβάσματα. Πολύ μεγάλη παραγωγή και με εξαιρετικό καστ που ξεφεύγει από τα όρια της τηλεταινίας (σε πολλές χώρες, άλλωστε, όπως και εδώ παίχτηκε στους κινηματογράφους), αλλά με εμφανείς αδυναμίες. 

Κατ' αρχάς η ταινία μιλάει για τον Λιμπεράτσε, αλλά Λιμπεράτσε επί σκηνής δεν χαιρόμαστε παρά σε δύο μόνο νούμερα (ένα εκ των οποίων είναι το εξαιρετικό φινάλε), με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του καλλιτέχνη αλλά να εισπράτtεις μόνο τις εκκεντρικότητες ενός ηλικιωμένου άντρα παθιασμένου με το σεξ και τα νεότερα αγόρια. Η ίδια η σχέση αυτή καθ' αυτή των δύο αντρών δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της ικανή να στηρίξει την ταινία γιατί απομονωμένη όπως είναι δεν διαφέρει από μια οποιαδήποτε σχέση δούναι και λαβείν μεταξύ δύο οποιωνδήποτε ανθρώπων. Ως αποτέλεσμα, η ιστορία από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνεται και μολονότι νιώθεις ότι ο χαρακτήρας του Θόρσον ασφυκτιά μέσα στο χρυσό παλάτι που του έφτιαξε ο εραστής του, κάποιες στιγμές η μουρμούρα του και η γκρίνια του φαντάζουν αδικαιολόγητες και ενοχλητικές. Σε επίπεδο ερμηνειών, σκηνοθεσίας και παραγωγής έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά λείπει αυτό το σενάριο που θα έκανε την ταινία να ξεχωρίσει ουσιαστικά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)