Μαρίνα (1947) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Finos, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Δημήτρη Μυράτ, Στέλλα Γκρέκα, Ηλία Δεστούνη, Περικλή Χριστοφορίδη, Λάμπρο Κωνσταντάρα. 

Η Μαρίνα, μια κοπέλα που εγκατέλειψε το νησί της και έμπλεξε στα καμπαρέ της Τρούμπας, επιστρέφει στην Ύδρα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα για τη ζωή της και παντρεύεται τον παιδικό της έρωτα. Όταν, όμως, ένας παλιός γνώριμος δένει με το καράβι του στο νησί, το παρελθόν της την καταδιώκει. 

Καλοφτιαγμένο δράμα δια χειρός Σακελλάριου που συνυπογράφει και το σενάριο και με ένα δυναμικό μοντάζ από τα χέρια του ίδιου του Φίνου. η "Μαρίνα" είναι μια από τις ταινίες που όλοι θεωρούσαν χαμένη έως ότου βρέθηκε μια κόπια της στην Αίγυπτο και μάλιστα υποτιτλισμένη στα αιγυπτιακά και τα γαλλικά. Πολύ καλή η αποκατάσταση από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος που μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα εξαιρετικό δείγμα των αρχών του ελληνικού σινεμά, όταν όλα έδειχναν ότι η κινηματογραφία στη χώρα θα έπαιρνε το δρόμο της. Αλλά φευ... Επιβλητική η Στέλλα Γκρέκα στο ρόλο της Μαρίνας, ενώ η σεκάνς στο τραγούδι της στο καμπαρέ είναι εξαιρετική. Την ταινία δυστυχώς την προδίδουν οι αδυναμίες της εποχής και το ντουμπλάρισμα στη φωνή της μικρής της κόρης που είναι επιεικώς αστείο. Λείπουν οι μεγάλες στιγμές, αλλά είναι ευπρεπέστατο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)