The Mortal Instruments: City of Bones (2013)


Ελληνικός τίτλος: Θανάσιμα εργαλεία: Πόλη των οστών

Ταινία φαντασίας της Constantin, σε σκηνοθεσία Χάραλντ Ζβαρτ, με τους Λίλυ Κόλλινς, Τζέημι Κάμπελ Μπάουερ, Κέβιν Ζέγκερς, Ρόμπερτ Σήχαν, Τζάρεντ Χάρρις, Λένα Χέντυ, Τζόναθαν Ρυς Μέγερς. 

Κρατάτε σημειώσεις, διότι η ταινία τα έχει όλα: Νεαρά που βλέπει οράματα και ανακαλύπτει πως έχει υπερφυσικές δυνάμεις, κληρονομιά από τους γονείς της. Νεαρό που ανήκει σε μυστική οργάνωση  που κυνηγάει δαίμονες. Δαίμονες που θέλουν να πάρουν τον κόσμο στα χέρια τους. Λυκανθρώπους που βοηθούν τη μυστική οργάνωση να εξοντώσει τους δαίμονες. Βρυκόλακες που δεν χωνεύουν τους λυκανθρώπους, αλλά έχουν συνάψει ανακωχή με τη μυστική οργάνωση. Α, έχει ίσως και αγγέλους. 

Ο Χάρρυ Πότερ σε γυναικεία και πιο dark εκδοχή, συναντά το Λυκόφως, το Vampire Diaries και το Supernatural σε έναν συμπαθή αχταρμά που όμως είναι τόσο ισοπεδωμένος σεναριακά που δεν προσθέτει το παραμικρό στη σχετική φιλολογία. Πάρα πολλές πληροφορίες και πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα στην ιστορία της πρώτης ταινίας (τα οποία παραμένουν ανοιχτά διότι έπονται τα sequel από τα υπόλοιπα βιβλία) σε αφήνουν κατά τι ανικανοποίητο στο φινάλε, νιώθοντας ότι πολλά σου έταξαν και λίγα είδες. Έχει και μια σοβαροφάνεια που πέφτει και την πλακώνει, γίνονται όλα και πάρα πολύ γρήγορα στην αρχή, οπότε δεν προλαβαίνεις να μπεις στο "πριν" ώστε να αποδεχθείς καλύτερα το "μετά". Καλύτερο από κάτι άλλα του είδους του, αλλά σε καλύτερα χέρια θα μπορούσε να αποκτήσει μια δική του θέση στο σινεμά του φανταστικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)