Hannah Arendt (2012)


Βιογραφική ταινία της Μαργκαρέτε Φον Τρόττα, με τους Μπάρμπαρα Σούκοβα, Άξελ Μίλμπεργκ, Τζάνετ ΜακΤήερ, Νίκολας Γούντσον. 

Οι αντιδράσεις στο άρθρο της γερμανοεβραίας φιλοσόφου Χάννα Άρεντ στο New Yorker, με αφορμή τη δίκη του ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν στο Ισραήλ. 

Αυστηρά επικεντρωμένο στα συγκεκριμένα χρονικά γεγονότα της ζωής της Χάννα Άρεντ, το έργο γίνεται ιδιαίτερα ακαδημαϊκό και απόμακρο, ενδεχομένως όπως και η ίδια η πρωταγωνίστριά του. Η υστέρηση σε άλλα στοιχεία της ζωής της ηρωίδας -πέραν της ερωτικής της σχέσης με έναν καθηγητή της στα νεανικά της χρόνια- προσανατολίζει την ταινία μόνο σε υποψιασμένους θεατές που ενδιαφέρονται για την αέναη αναζήτηση της φιλοσόφου για τη φύση του Κακού. Την ίδια στιγμή, το αποστειρωμένο σενάριο αφαιρεί και το δραματουργικό ενδιαφέρον από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες που απλά παρακολουθούν την πρωταγωνίστρια, η οποία, από την πλευρά της δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία, με αποκορύφωμα τον -θεατρικό κατά τα άλλα- μονόλογό της στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου όπου διδάσκει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)