Venuto al mondo (2012)


Διεθνής τίτλος: Twice born
Ελληνικός τίτλος: Γεννημένοι ξανά

Δραματική ταινία του Σέρτζιο Καστελλίτο, με τους Πενέλοπε Κρουζ, Εμίλ Χιρς, Άντναν Χάσκοβιτς, Σάαντετ Ακσόυ, Πιέτρο Καστελλίτο. 

Μια γυναίκα ταξιδεύει με το γιο της στο Σεράγεβο, μετά από πολλά χρόνια, για να συναντήσει έναν παλιό της φίλο. Μέσα από τις αναμνήσεις, τα τοπία και τις συναντήσεις, έρχεται αντιμέτωπη με άγνωστες αλήθειες για τη ζωή της, με φόντο έναν πόλεμο του οποίου ουσιαστικό θύμα ήταν η ψυχή των ανθρώπων. 

Μεταφορά στο σινεμά του μπεστ-σέλλερ της Μάργκαρετ Μετσαντίνι, με μια προσωπική κινηματογράφηση και ένα εξαιρετικό δυναμικό ηθοποιών. Τα φλας-μπακ στο παρελθόν εναρμονίζονται τέλεια με τις εικόνες του σήμερα, η Πενέλοπε Κρουζ, χωρίς απαραίτητα να δίνει ερμηνεία ζωής,  είναι εμβληματική στο ρόλο της, ο άχαρος έφηβος γιος της που ενσαρκώνει ο Πιέτρο Καστελλίτο αποτυπώνει στα γαλάζια μάτια του όλη την αθωότητα της άγνοιας και το βομβαρδισμένο Σεράγεβο γίνεται σκηνικό για τις κατεστραμμένες ζωές των ανθρώπων του που παλεύουν να αντισταθούν στην ολοκληρωτική καταστροφή και να μαζέψουν τα συντρίμμια τους μέσα από ένα βλέμμα και μέσα από ένα χαμόγελο. Προσθέστε σε όλα αυτά τη μαγευτική μουσική του Εντουάρντο Κρουζ και έχετε μια μεγάλη ταινία, η οποία μπορεί να υστερεί λίγο σε θέαμα λόγω προϋπολογισμού (οι σκηνές των μαχών στο Σεράγεβο θα είχαν γίνει Περλ Χάρμπορ στα χέρια αμερικανών παραγωγών), αλλά υπερτερεί σε ψυχή, αγάπη και συγκίνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)