Don Jon (2013)


Ελληνικός τίτλος: Δον Ζουάν

Κωμωδία της Voltage, σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, με τον ίδιο και τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζούλιαν Μουρ, Τόνυ Ντάνζα. 

Ο Τζων είναι ένας τυπικός νεαρός άντρας του Νιου Τζέρσυ: είναι μπάρμαν, φροντίζει την εμφάνισή του, το σώμα του, το σπίτι του, πηγαίνει στην εκκλησία κάθε Κυριακή μαζί με την οικογένειά του για να εξομολογηθεί, παίρνει τις γυναίκες που γνωρίζει στο μπαρ σερί κάθε βράδυ και είναι αφοσιωμένος στις τσόντες! Όλα αυτά μέχρι που γνωρίζει την ομορφότερη γυναίκα που έχει δει ποτέ του και αποφασίζει να αλλάξει για να την κατακτήσει. 

Ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ γράφει και σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία και βγάζει τα αντρικά του απωθημένα. Ή τουλάχιστον τα απωθημένα μιας τεράστιας αντρικής πλειοψηφίας. Με στυλάκι και ποζάρισμα τύπου Jerseylicious, Jersye Shore και άλλων τέτοιων reality σειρών για τα νιάτα του ιταλοτραφούς Νιου Τζέρσυ, στήνει μια κωμωδία με ρυθμό, χιούμορ, ειλικρίνεια και συναίσθημα. Οι χαρακτήρες που πλάθει είναι πιστευτοί και αναγνωρίσιμοι ακόμη και στα καθ' ημάς ενώ ο ρόλος της γκομενάρας Σκάρλετ Γιόχανσον είναι ο εφιάλτης κάθε γκόμενου που σέβεται τον εαυτό του, το σώμα του και το πουλί του. Καθωσπρεπίζει προς το φινάλε, είναι και ολίγον σεμνότυφο καθ' όλη τη διάρκεια, αλλά είναι διασκεδαστικό. Προσοχή: Δεν το βλέπετε με τα κορίτσια σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)