The Mentalist (7 Σαιζόν, 2008-2014)


 





Αστυνομική σειρά της Warner, δημιουργία του Μπρούνο Χέλλερ, με τους Σάιμον Μπέικερ, Ρόμπιν Τάννεϋ, Τιμ Κανγκ, Όουεν Γέομαν, Αμάντα Ριγκέττι. 

Ένας υπνωτιστής μένταλιστ που χάνει τη γυναίκα του και την κόρη του από τον κατ' εξακολούθηση δολοφόνο Κόκκινο Τζων, συνεργάζεται με το Γραφείο Ερευνών της Καλιφόρνια στην εξιχνίαση εγκλημάτων. 

Διακριτικό χιούμορ, έξυπνες ιστορίες και λιτή ερμηνεία από τον Μπέικερ, έκαναν τη σειρά να ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια. Μετά από δύο συναρπαστικούς πρώτους κύκλους, η δράση και η αγωνία κορυφώθηκαν στην τρίτη περίοδο που μάλιστα μας έδωσε ένα εξαιρετικό cliffhanger φινάλε που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Όμως η επόμενη σαιζόν έδειχνε κουρασμένη, σαν να δυσκολευόταν να βρει το δρόμο της. Ακόμη και η εξιχνίαση του κάθε φόνου έδινε την εντύπωση του déja vu. Προς το τέλος, πάντως, άρχισε και πάλι να ξυπνά, δημιουργώντας όμως μεγαλύτερες προσδοκίες για την επόμενη. Χωρίς να ξεχωρίσει ποτέ ιδιαίτερα, ο πέμπτος κύκλος κράτησε ένα σταθερό επίπεδο στα επεισόδιά του, σε συνδυασμό με το κυνήγι του Κόκκινου Τζων που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Και να που στον έκτο κύκλο συμβαίνει το αναμενόμενο μεν, αδιανόητο δε: ολοκληρώνεται στα μισά του η ιστορία του Κόκκινου Τζων. Και έρχεται η επόμενη μέρα, που βρίσκει τον Πάτρικ Τζέην αμήχανο να προσπαθεί να σταθεί στα νέα δεδομένα. Και μαζί του, την ίδια τη σειρά που για αρκετά επεισόδια από το μέσον της σαιζόν και μετά δεν ήξερε πού πατούσε και πού πήγαινε. Οι αλλαγές στο καστ και στο περιβάλλον δράσης των ηρώων δεν ήταν ικανές να κρατήσουν το ενδιαφέρον ανεβασμένο και προς στιγμήν κάποιοι πίστεψαν πως ο έκτος κύκλος θα ήταν και ο τελευταίος. Και ίσως να ήταν, αν οι σεναριογράφοι δεν επιστράτευαν ένα love story για να κρατήσουν τα πράγματα εν κινήσει, και μάλλον τα κατάφεραν, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή με τον 7ο και τελευταίο κύκλο της σειράς, όπου εξακολουθείς να παρακολουθείς κάτι άλλο και όχι το Mentalist. Μόλις 13 επεισόδια πριν το διπλό επεισόδιο του φινάλε που τελειώνει με τις καμπάνες της εκκλησιάς να χτυπούν χαρμόσυνα όπως σε κάθε ελληνική ταινία των '60s που σέβεται τον εαυτό της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)