Carrie (2013)



Ταινία τρόμου των MGM/ScreenGems, σε σκηνοθεσία Κίμπερλυ Πιρς, με τους Κλόε Γκρέης Μόρετζ, Τζούλιαν Μουρ, Γκαμπριέλα Γουάιλντ, Τζούντυ Γκρηρ, Άνσελ Έλγκορτ. 

H Κάρι, μια απομονωμένη και φοβισμένη 17χρονη κοπέλα που ζει με τη θρησκόληπτη και ημίτρελη μητέρα της, ανακαλύπτει πως έχει πανίσχυρες τηλεκινητικές δυνάμεις, οι οποίες βγαίνουν εκτός ελέγχου όταν η κοροϊδία από τους συμμαθητές της στο σχολείο γίνεται ανυπόφορη. 

Είναι η δεύτερη φορά που η ιστορία του Στήβεν Κινγκ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, 37 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαιρετική και σκοτεινή δημιουργία του Μπράιαν Ντε Πάλμα. Η πρώτη ταινία, ζοφερή και απειλητική από το πρώτο λεπτό, είχε την ευλογία της ερμηνείας της Σίσσυ Σπέησεκ, στο ρόλο της σεξουαλικά καταπιεσμένης και ταλαιπωρημένης Κάρρι που συμπιέζει χρόνια καταπίεσης, ψυχικής και σωματικής βίας σε μία έκρηξη οργής (όπως ήταν και ο τότε ελληνικός τίτλος). Στην καινούργια, άνευρη διασκευή, όλα συμβαίνουν διότι απλά πρέπει να συμβούν, οι ερμηνείες δεν ξεφεύγουν από το επίπεδο μιας οποιασδήποτε teen movie, η πρωταγωνίστρια είναι αδύναμη και οι όποιες προσπάθειες της Τζούλιαν Μουρ πέφτουν στο κενό μέσα σε μια συνολική σκηνοθετική φλαταδούρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)