Battle for the planet of the apes (1973)



Ελληνικός τίτλος: Μάχη στον πλανήτη των πιθήκων

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Fox, σε σκηνοθεσία Τζ. Λη Τόμσον, με τους Ρόντυ ΜακΝτάουαλ, Κλωντ Έηκινς, Νάταλι Τρούντυ, Ώστιν Στόκερ, Τζων Χιούστον. 

Το τελευταίο και πλέον αδύναμο κεφάλαιο του έπους του πλανήτη των πιθήκων μάς μεταφέρει στη Γη, μετά την εξέγερση των πιθήκων και μετά την πυρηνική καταστροφή την οποία αυτή προκάλεσε. Ο Καίσαρας είναι ηγέτης του είδους του αλλά και των ανθρώπων, με τους οποίους συνυπάρχουν, όχι όμως με ίσους όρους, καθώς δεν μπορούν να ξεχάσουν τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρονταν στο παρελθόν. Την πλασματική ηρεμία σε αυτόν το νέο κόσμο έρχονται να ταράξουν τόσο η απροθυμία του αρχηγού των γορίλλων να υπακούσει στις αρχές που θέτει ο Καίσαρας όσο και κάποιοι επιζήσαντες, μεταλλαγμένοι άνθρωποι που ζουν στα ερείπια της πόλης. 

Αναμφισβήτητα όχι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρωθεί η ιστορία, καθώς αυτή η πέμπτη ταινία αναλίσκεται σε μια ανούσια ιστορία μόνο μόνο για να αφηγηθεί το πώς ο Λόγος δημιουργεί έριδες και διχασμό, καθώς οι πίθηκοι αρχίζουν να ασπάζονται τις εχθρικές τάσεις των ανθρώπων, οι οποίες οδήγησαν στον όλεθρο. Αφελής σε πολλά σημεία, αφήνει και κενά στην ολοκλήρωση της χρονικής λούπας από την πρώτη ταινία μέχρι τώρα, εκμεταλλευόμενη θεωρίες περί πολλών εναλλακτικών μέλλοντων. Προχώ ως ιδέα για την εποχή, πολύ φτωχά εκτελεσμένη παρ' όλα αυτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)