Mission impossible: Rogue nation (2015)


Ελληνικός τίτλος: Επικίνδυνη αποστολή -Μυστικό έθνος

Θεαματική περιπέτεια της Paramount, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουόρι, με τους Τομ Κρουζ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέρεμυ Ρέννερ, Σάιμον Πεγκ, Βινγκ Ρέημς, Σων Χάρρις. 

Την ίδια στιγμή που η CIA αμφισβητεί τις μεθόδους της IMF και την απειλεί με παύση, ο Ήθαν Χαντ είναι πεπεισμένος πως μια μυστική οργάνωση-φάντασμα απειλεί τις παγκόσμιες ισορροπίες. 

Πέμπτη ταινία του κινηματογραφικού σήριαλ, το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο τηλεοπτικό, και μολονότι τα sequels έχουν την τάση να φθίνουν σε ποιότητα, εδώ μπορούμε άνετα να μιλήσουμε για την καλύτερη ταινία της σειράς. Back to the basics στα πάντα, επανεκκίνηση των βασικών αξιών μιας καλοστημένης περιπέτειας, εξαιρετικοί τίτλοι αρχής που παραπέμπουν απ' ευθείας στις τηλεοπτικές καταβολές της ταινίας και ένας σούπερ-σταρ Τομ Κρουζ να παίρνει την ταινία στους ώμους του. Παράλληλα,  έχουμε μια πολύ καλοστημένη ιστορία, σωστές δόσεις χιούμορ, ένα καλοδασκαλεμένο καστ, μια υπέροχη γυναικεία παρουσία και κάποιες αξιομνημόνευτες σκηνές (όπως αυτή στην Όπερα της Βιέννης) που παραπέμπουν σε μεγάλο σινεμά. Οι λάτρεις της μουσικής και οι σινεφίλ-geeks θα εκτιμήσουν τη χρήση του μουσικού θέματος της άριας "Nessun dorma" και σε κάποιες άλλες σκηνές της ταινίας, που θυμίζει εν μέρει τον Άνθρωπο που γνώριζε πολλά. Το blockbuster έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)