Jersey boys (2014)


Μουσική βιογραφία της Warner, σε σκηνοθεσία Κλιντ Ήστγουντ, με τους Βίνσεντ Πιάτσα, Τζων Λλόυντ Γιανγκ, Κρίστοφερ Γουώκεν, Τζώννυ Κανιτσάρο, Μάικλ Λομέντα, Έριχ Μπέργκεν. 

Μεταφορά στον κινηματογράφο του διάσημου ομότιτλου θεατρικού μιούζικαλ για τη ζωή του Φράνκι Βάλλι και του θρυλικού συγκροτήματος The four seasons. 

Γνωστός λάτρης της μουσικής, ο Ήστγουντ προσέγγισε με αγάπη τους ανθρώπους του και το μουσικό τους σύμπαν, αλλά εμφανίζεται σαφώς έξω από τα νερά του. Μπορεί να χρησιμοποίησε το αυθεντικό καστ του θεατρικού για να παίξουν τους ίδιους ρόλους και στη μεγάλη οθόνη, όμως η απόφασή του να απο-μιουζικαλοποιήσει το μιούζικαλ αποδεικνύεται καταστροφική. Έτσι, διατηρεί μέχρι ενός σημείου τις συμβάσεις και τη φόρμα του θεατρικού (με τους απολαυστικούς μονολόγους των πρωταγωνιστών), αλλά εκεί που στο σανίδι οι μονόλογοι εξυπηρετούσαν ως γρήγορες γέφυρες ανάμεσα στα μουσικά νούμερα, εδώ μοιάζουν ασύνδετοι, καθώς μπαίνουν εμβόλιμοι σε σκηνές πρόζας. Τα τραγούδια υπάρχουν μεν, αλλά ως τραγούδια στις φυσικές τους θέσεις (στούντιο ηχογράφησης, συναυλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις), και δεν αποτελούν μουσικές στιγμές (μολονότι σε κάποια από αυτά, χρησιμοποιεί τους εμβόλιμους μονολόγους του θεατρικού). Ως τελικό αποτέλεσμα, η ταινία κρεμάει και ειδικά για κάποιον που έχει δει ήδη την παράσταση, φαντάζει εντελώς αδύναμη. Άσε που δεν ακούγεται πουθενά το Beggin'.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)