Saint Laurent (2014)


Ελληνικός τίτλος: Σαιν Λωράν -Η χρυσή εποχή

Δραματική βιογραφία της Europa, σε σκηνοθεσία Μπερτράν Μπονέλλο, με τους Γκασπάρ Ουλιέλ, Ζερεμί Ρενιέ, Λουί Γκαρέλ, Λεά Σεϋντού, Χέλμουτ Μπέργκερ. 

Δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι που γυρίζουν δυο-δυο τις ταινίες με ηφαίστεια και με εισβολές στο Λευκό Οίκο. Είναι και οι Γάλλοι που γυρίζουν δυο-δυο τις βιογραφίες για τον Υβ Σαιν Λωράν. Αυτή εδώ είναι η δεύτερη κατά σειρά εξόδου ταινία, μετά τη δημιουργία του Ζαλίλ Λεσπέρ και κυριολεκτικά έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη. Παρά το διάσημο all-star πρωταγωνιστικό τρίδυμο, η ταινία του Μπονέλλο δεν έχει ούτε αρχή ούτε μέση ούτε τέλος. Για την ακρίβεια δεν έχει καν τον κόσμο του Υβ Σαιν Λωράν, αφού με το μόνο που ασχολείται είναι τα ερωτικά του καπρίτσια και η κατάθλιψή του, αφήνοντας τα πάντα σε δεύτερο πλάνο, προφανώς με αιτιολογία πως "είναι γνωστά". Ως αποτέλεσμα έχουμε μια ταινία που σέρνεται (για την τελευταία ώρα μάλιστα και χωρίς κανέναν λόγο), μακριά από τα ντεφιλέ, μακριά από τον Υβ Σαιν Λωράν-δημιουργό, μακριά από τους δεύτερους ρόλους που απλά είναι παρόντες χωρίς ποτέ να είναι ουσιαστικοί. Ειδικά δεν σε ό,τι αφορά τις ερμηνείες, οι συγκρίσεις με τον Yves Saint Laurent του Πιερ Νινέ, είναι επιεικώς καταστροφικές.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες δραματικές ταινίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)