Das Adlon. Eine Familiensaga (2013)


Μίνι σειρά της ZDF, σε σκηνοθεσία Ούλι Έντελ, που αφηγείται το έπος του διάσημου ξενοδοχείου Άντλον, στο Βερολίνο, από την ημέρα που του δόθηκε η οικοδομική άδεια to 1904 μέχρι την επαναλειτουργία του το 1997. 

Με έναν συνδυασμό ιστορικής αφήγησης και μυθοπλασίας, τα πολυτελή σαλόνια και οι σουίτες του Άντλον γίνονται το θέατρο της ιστορίας της σύγχρονης Γερμανίας. Καλογυρισμένη παραγωγή, πλούσια και καλά δομημένη στην αφήγησή της, παρακολουθείται ευχάριστα, αλλά δεν ξεφεύγει ποτέ σχεδόν από το τηλεοπτικό της περιβάλλον. Θυμίζει εν πολλοίς (χωρίς να είναι κακό αυτό) αμερικανικές αντίστοιχες μίνι σειρές των 80's στις οποίες ένα τοπόσημο και μία οικογένεια αποτελούσαν το σημείο αναφοράς για την ιστορική περιγραφή μιας ολόκληρης εποχής. Στο πλαίσιο αυτό τα καταφέρνει εξαίσια, υστερεί όμως σε μια μοντέρνα αντίληψη, γίνεται τετριμμένη και αφήνεται να την πνίγει συναισθηματικά η υπέροχη μεν, ασταμάτητη δε μουσική της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)