The man from U.N.C.L.E. (2015)


Ελληνικός τίτλος: Κωδικό όνομα: U.N.C.L.E.

Κωμική περιπέτεια της Warner, σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι, με τους Χένρυ Καβίλ, Άρμι Χάμμερ, Αλίσια Βικάντερ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και τον Χιου Γκραντ. 

Βασισμένη στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά των '60s, η ταινία διαδραματίζεται στα χρόνια του ψυχρού πολέμου, όταν δύο υπερπράκτορες της CIA και της KGB αντίστοιχα αναγκάζονται να συνεργαστούν για να ανακαλύψουν έναν γερμανό επιστήμοντα που κατασκευάζει μια ατομική βόμβα νέας τεχνολογίας για λογαριασμό κάποιων νεοναζί. 

Όλα αυτά τα χρόνια που ο Γκάι Ρίτσι πειραματιζόταν, από τις ανεξάρτητες ταραντινιές μέχρι και τους άνισους Σέρλοκ Χολμς, έβαλαν το λιθαράκι τους για την ωριμότητα και τη γνώση με τις οποίες ενδύει αυτή την απολαυστική περιπέτεια. Βάζοντας δύο πανέμορφους και ταλαντούχους πρωταγωνιστές, αμφότεροι με στόφα σταρ, στους βασικούς ρόλους, περιβάλλοντάς τους με δύο δυναμικές γυναικείες παρουσίες και έχοντας ένα απολαυστικό σενάριο στα χέρια του, ο Ρίτσι στήνει μια δυναμική περιπέτεια, με πολύ χιούμορ που δεν είναι τίποτα περισσότερο από αγνή, στην ουσία της, ψυχαγωγία από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Η αλήθεια είναι πως μετά την εξαιρετική εκκίνηση στο (στουντιακό) Βερολίνο του Τοίχους (απίστευτος ο διάλογος των δύο macho υπερπρακτόρων στον οίκο μόδας), η ταινία κάνει μια κοιλιά προς τη μέση ως προς τη δράση της, αλλά έρχονται το χιούμορ της (που δεν γίνεται ποτέ φτηνό), οι (εν μέρει) αναμενόμενες ανατροπές της, οι χαρισματικοί πρωταγωνιστές της και το δυναμικό φινάλε της ως αντίβαρα διασκέδασης χωρίς ίχνος πλήξης. Προσθέστε σε όλα αυτά τη λαμπερή φωτογραφία που παραπέμπει στα ψεύτικα χρώματα των '60s, τους κίτρινους τεράστιους τίτλους και μεσότιτλους ως φόρο τιμής στην τηλεόραση της εποχής και την εμπνευσμένη χρήση της μουσικής υπόκρουσης και θα περάσετε υπέροχα. Ναι, παρακαλώ, θέλω και sequel.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)