Hellbound -Hellraiser II (1988)


Ταινία τρόμου της New World, σε σκηνοθεσία Τόνυ Ράντελ, με τους Κλαιρ Χίγκινς, Άσλεϋ Λώρενς, Κέννεθ Κράναμ, Σων Τσάπμαν, Γουίλλιαμ Χόουπ. 

Λίγο μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η Κέρστυ βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική όπου προσπαθεί να πείσει τους γιατρούς και την αστυνομία ότι όλα όσα τους αφηγείται είναι αληθινά και όχι αποκυήματα της φαντασίας της. Στο μεταξύ, ο διευθυντής της κλινικής δείχνει να γνωρίζει περισσότερα από όσα δείχνει. 

Με τον Κλάιβ Μπάρκερ μόνο στην ιστορία και όχι στη σκηνοθεσία, το δεύτερο μέρος του Hellraiser, γυρισμένο μόλις ένα χρόνο μετά το πρώτο, είναι πιο αδύναμο σεναριακά αλλά εξίσου ανατριχιαστικό και προκλητικό. Με περισσότερη δράση αυτή τη φορά και λιγότερο μυστήριο, καθώς και πιο ικανοποιητικές δόσεις του Κοινόβιου, η ταινία έχει κάποιες ανακολουθίες στην αφήγηση (το σπίτι που στο τέλος της πρώτης ταινίας είχε καταστραφεί εδώ ζει και βασιλεύει, η Τζούλια όταν επιστρέφει από την Κόλαση αποκτά το δικό της δέρμα, ενώ γνωρίζαμε πως παίρνεις το δέρμα αυτού που απορροφάς), αλλά επειδή δεν είναι μαθηματικοί νόμοι, το παραβλέπεις και απολαμβάνεις τη γέννηση ενός ολοκαίνουργιου Κοινοβίτη μπροστά στα μάτια σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)