The Martian (2015) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Η διάσωση

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Fox, σε σκηνοθεσία Ρίντλεϋ Σκοτ, με τους Ματ Ντέημον, Τζέσικα Τσάστέην, Τζεφ Ντάνιελς, Μάκλ Πένια, Σων Μπην, Κέητ Μάρα, Τσιγουέτελ Ελτζιόφορ. 

Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ένα αστροναύτης μένει πίσω ολομόναχος, όταν οι υπόλοιποι της αποστολής τον θεωρούν νεκρό και αποχωρούν από τον πλανήτη. Έχοντας να αντιμετωπίσει ένα πλήρως αφιλόξενο περιβάλλον, ο "Αρειανός" αστροναύτης πρέπει να βρει τρόπους να επιβιώσει ενόσω περιμένει την αποστολή διάσωσης. 

Όλοι μιλούσαν για τη μεγάλη επιστροφή του Ρίντλεϋ Σκοτ στον παλιό καλό του εαυτό και ενδεχομένως να είναι έτσι σε σχέση με τις πρόσφατες ταινίες του (Προμηθέα εξαιρουμένου). Προσωπικά, όμως, δεν εντυπωσιάστηκα από το διαστημικό του πόνημα, το οποίο μολονότι παρακολουθείται ευχάριστα, επ' ουδενί δεν είναι μεγάλο σινεμά. Βρίθει υπερβολών, με έναν πρωταγωνιστή που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το τραγικό της εγκατάλειψής του στον Άρη και συμπεριφέρεται σαν παίκτης σε ριάλιτυ επιβίωσης. Κατ' ουσίαν, το χιούμορ είναι που σώζει την κατάσταση, αλλά την ίδια στιγμή επιβαρύνει την ταινία και με μία άχρηστη κατ' εμέ ελαφρότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)