Tomorrow never dies (1997)



Ελληνικός τίτλος: Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει

Περιπέτεια των MGM/UA, σε σκηνοθεσία Ρότζερ Σπότισγουντ, με τους Πηρς Μπρόσναν, Τζόναθαν Πράυς, Μισέλ Γέο, Τέρι Χάτσερ, Γκετζ Όττο, Τζούντι Ντεντς, Σαμάνθα Μποντ, Ντέσμοντ Λιούελυν.

Ένας μεγιστάνας των Media φαίνεται πως προκαλεί κρυφά πολεμική σύρραξη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό να τη μεταδίδει τηλεοπτικά από το ειδησεογραφικό του δίκτυο, το οποίο θα είναι το μοναδικό που θα παρέχει αποκλειστικές πληροφορίες εκ των έσω.

Η δεύτερη ταινία του Πηρς Μπρόσναν στο ρόλο του 007 καταπιάνεται με τα Media και πώς οι πολυεθνικοί οργανισμοί κατασκευάζουν ειδήσεις για να χαλιναγωγήσουν τον κόσμο προς το συμφέρον τους. Sounds familiar? Ενδιαφέρουσα ιστορία, πολλά υποσχόμενη, και ίσως η πρώτη που καθιστά τον 007 τόσο relevant με την εποχή. Μόνο που το σενάριο αφήνεται να κυλήσει πολύ περισσότερο προς την κατεύθυνση της καλόγουστης δράσης παρά να εκμεταλλευθεί σε βάθος τόσο τον κακό του (απολαυστικός ο Τζόναθαν Πράυς) όσο και την ίδια την ιστορία του. Ο Πηρς Μπρόσναν δείχνει περισσότερο άνετος και πιο πολύ στο πετσί του ρόλου από ό,τι στην προηγούμενη ταινία. Η σκηνή καταδίωξης με τη μοτοσυκλέτα και το ελικόπτερο είναι από τις καλύτερες και πραγματικά την απολαμβάνεις.

H 18η ταινία του Τζέημς Μποντ είναι η πρώτη που γυρίζεται μετά τον θάνατο του κινηματογραφικού δημιουργού του, του Άλμπερτ Μπρόκολι. Τη μουσική υπογράφει ο Ντέηβιντ Άρνολντ (ο Τζων Μπάρρυ πάλι δεν τα βρήκε οικονομικά με την παραγωγή), που χρησιμοποιεί εντέχνως το μουσικό θέμα του Μόντυ Νόρμαν. Το τραγούδι της έναρξης ερμηνεύει η Σέρυλ Κρόου, ενώ η Κ. Ντ. Λανγκ αναλαμβάνει το τραγούδι των τίτλων τέλους. Μολονότι πήγε πολύ καλά σε εισπράξεις, το "Αύριο" είναι η μοναδική ταινία της σειράς με τον Πηρς Μπρόσναν που δεν ήρθε πρώτη σε εισιτήρια στο τριήμερο της πρεμιέρας της, αφού την ίδια Παρασκευή άνοιγε στις ΗΠΑ και ο "Τιτανικός". 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Όλες τις ταινίες του Τζέημς Μποντ θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)