Crimson Peak (2015)


Ελληνικός τίτλος: Πορφυρός λόφος

Γοτθική αισθηματική ιστορία της Universal, σε σκηνοθεσία Γκιγέρμο ντελ Τόρο, με τους Μία Γουασίκοφσκα, Τζέσσικα Τσασταίην, Τομ Χίντλεστον, Τσάρλι Χάνναμ. 

Στον απόηχο μιας οικογενειακής τραγωδίας, μια φιλόδοξη νεαρή συγγραφέας βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στον έρωτά της για τον παιδικό της φίλο και για έναν μυστηριώδη αλλά γοητευτικό ξένο. Οι συγκυρίες την οδηγούν να ακολουθήσει τον αλλόκοτο Τόμας Σαρπ, να τον παντρευτεί και να ζήσει μαζί του και με την εχθρική αδελφή του στον ετοιμόρροπο πύργο τους. 

Πρόκειται για μια ταινία που τα έχει όλα: σκηνοθέτη, λαμπρό καστ, έναν μοναδικό σκηνικό διάκοσμο και μια εξαιρετικά απειλητική ατμόσφαιρα. Και όμως, τα συστατικά, μολονότι εξαιρετικά, δεν δένουν ποτέ με αποτέλεσμα το γλυκό να είναι άοσμο, άγευστο και άχρωμο. Μια ιστορία που παραπαίει ανάμεσα στον τρόμο και στο love story, χωρίς ποτέ να αποφασίζει ξεκάθαρα τι θέλει να γίνει, καταλήγει σε ένα συνοθύλευμα ειδών, με προβλέψιμο το βασικό της μυστήριο, που χωρίς να είναι κακό δεν εκπληρώνει ποτέ τις προσδοκίες του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)