Star Wars Episode VII -The Force awakens (2015) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ο Πόλεμος των Άστρων -Επεισόδιο VII: Η Δύναμη ξυπνά

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της LucasFilms, σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς, με τους Τζων Μπογέγκα, Νταίζυ Ρίντλεϋ, Άνταμ Ντράιβερ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μαρκ Χάμιλ. 

Περίπου τριάντα χρόνια μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας (και κατά συνέπεια, μετά το Επεισόδιο VI), την ειρήνη στη Γαλαξιακή Δημοκρατία απειλεί η άνοδος της Πρώτης Τάξης. 

Μετά την απόκτηση της LucasFilms, η Disney ανέθεσε σοφά τη σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου της νέας τριλογίας στον Τζέι Τζέι Άμπραμς, ο οποίος, πέραν των τηλεοπτικών του επιτυχιών, είχε αναγνωρισθεί  και για την επιτυχημένη αναβάπτιση του Star Trek, έξι χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και οι σεναριογράφοι (μεταξύ των οποίων και ο Λώρενς Κάσνταν, σεναριογράφος των επεισοδίων V και VI, αλλά και σκηνοθέτης της Έξαψης και της Μεγάλης Ανατριχίλας), πέτυχαν εκεί ακριβώς όπου είχε αποτύχει ο Λούκας με το επεισόδιο Ι: δεν έκαναν μια ταινία για 12χρονα που δεν έχουν ξαναδεί Πόλεμο των Άστρων στη ζωή τους, αλλά γύρισαν μια απολαυστική ταινία που και τα 12χρονα θα εκτιμήσουν αλλά και οι θεατές που μεγάλωσαν με το διαστημικό έπος θα ρουφήξουν σαν παγωμένη Κόκα Κόλα Ιούλιο μήνα με καύσωνα στην Αθήνα. 

Τα πάντα είναι εδώ: και οι αναφορές στην πρώτη ταινία (την οποία σχεδόν κοπιάρουν στο πρώτο μισό), και το χιούμορ για τα χρόνια που πέρασαν και οι συγκινητικές αναφορές σε μεγάλες στιγμές του παρελθόντος και η μουσική του Τζων Γουίλλιαμς. Τώρα, θα μου πείτε, κάνει το Επεισόδιο VI τη μεγάλη ανατροπή; Όχι, βέβαια. Τη χρειαζόταν κανείς τη μεγάλη ανατροπή; Όχι βέβαια. Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια, το Επεισόδιο VI ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η μυθολογία του έπους για να πάρει πάλι μπροστά. Ας αφήσουμε τις ανατροπές και τις υπερβάσεις για τα επόμενα επεισόδια ή για τα spin offs που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)