Killer Joe (2012)


Περιπέτεια του Γουίλλιαμ Φρήντκιν, με τους Μάθιου ΜακΚόννωχυ, Έμιλ Χιρς, Τζούνο Τεμπλ, Τόμας Χέυντεν Τσερτς, Τζίνα Γκέρσον. 

Μια οικογένεια χαμένων σε πάρκο τροχόσπιτων στο Ντάλλας αναθέτει σε έναν βρώμικο μπάτσο να καθαρίσει τη μητέρα για να εισπράξουν τα λεφτά της ασφάλειας ζωής. 

Κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Τρέησυ Λετς, ο οποίος υπογράφει στην περίπτωσή μας και το σενάριο, κρατώντας το ύφος και τη δομή της αφήγησης πολύ κοντά στο πρωτότυπο, ενισχύοντας την κλειστοφοβία. Έχει ένα διεστραμμένο χιούμορ και μια προβοκατόρικη διάθεση που απέχουν από τη συντηριτικούρα της πρόσφατης αμερικανικής παραγωγής, χωρίς ταυτόχρονα να ενστερνίζεται τη μανιέρα των "ανεξάρτητων". Εξαιρετικός ο ΜακΚόννωχυ, εντυπωσιακά πρόστυχη η Γκέρσον, ανόητα σέξυ ο Χιρς, απότομο το φινάλε και πρωτότυπος ο τρόπος που χρησιμοποιείται ένα μπουτάκι τηγανητού κοτόπουλου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)