True grit (2010)


Ελληνικός τίτλος: Αληθινό θράσος

Γουέστερν των αδελφών Κοέν, για λογαριασμό της Paramount, με τους Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέημον, Τζος Μπρόλιν, Χαίιλη Στάινφελντ. 

Ο Τζόελ και ο Ήθαν Κοέν μεταφέρουν για δεύτερη φορά στον κινηματογράφο το μυθιστόρημα του Τσαρλς Πόρτις -που είχε γίνει και παλιότερα ταινία με τον Τζων Γουέην- με θέμα μια πιτσιρίκα που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα της. 

Αδιαφορώντας στην ουσία πλήρως για την παλιά ταινία, οι Κοέν δεν κάνουν ρημέικ αλλά ξαναδιαβάζουν το βιβλίο και μεταφέρουν το γνώριμο, αποστασιοποιημένο στυλ τους στην Άγρια Δύση, με ένα πολύ καλό καστ και μια δυνατή ιστορία εκδίκησης. Αυτό που δεν κάνουν πάντως είναι να να επανεφεύρουν κινηματογραφικά το γουέστερν, αφού ακολουθούν τις γνώριμες νόρμες και μοτίβα. Θα μου πείτε, το στυλ των Κοέν στα πρώτα τους αστυνομικά παρέπεμπε σαφώς σε ταινίες γουέστερν μεταφερμένες στο σήμερα και θα έχετε και δίκιο. Όμως, προσωπικά, παρακολουθώντας την ταινία, ένιωσα πως κάτι μου λείπει, ιδιαίτερα πέρα από το άψογο καλλιτεχνικό και τεχνικό μέρος. Έχει, όμως, ένα πολύ δυνατό συγκινησιακά φινάλε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)