Switch (2011)


Θρίλερ της Pathé, σε σκηνοθεσία Φρέντερικ Σόεντέρφφερ, με τον Ερίκ Καντονά (που κάνει δεύτερη τρελή καριέρα στο γαλλικό σινεμά) και την Καρίν Βανάς. 

Μια Καναδή μαθαίνει για ένα site ανταλλαγής κατοικιών, το switch.com και αποφασίζει να ανταλλάξει σπίτια με μια κοπέλα στο Παρίσι, ώστε να περάσει εκεί τις αυγουστιάτικες διακοπές της. Το σπίτι είναι ονειρεμένο, η πρώτη μέρα κυλά ειδυλλιακά, αλλά το επόμενο πρωινό, μπουκάρει η αστυνομία και τη συλλαμβάνει, καθώς στο σπίτι βρέθηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός νεαρού άντρα. Εκείνη δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κι αρχίζει ο εφιάλτης. 

Όλα είναι καλά καμωμένα, αλλά δυστυχώς, το σενάριο έχει ευκολίες και αφέλειες, ενώ κάποια πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν στην ιστορία δεν πείθουν για την αληθοφάνεια των γεγονότων. Παρ' όλα αυτά, είναι μια έξοχη απενοχοποιημένη διασκέδαση. Ο δε Καντονά, σε κάθε ταινία είναι όλο και καλύτερος και γεμίζει την οθόνη με την παρουσία του. Άσχετο με το φιλμ αυτό καθ' αυτό, οι Γάλλοι έχουν πολλή πλάκα όταν γυρίζουν ταινία στο Παρίσι, καθώς φροντίζουν να δείξουν τα μέρη που οι ίδιοι επιθυμούν αλλά και που οι ξένοι θεατές γουστάρουν να βλέπουν. Έτσι, από όπου και να περνούν οι πρωταγωνιστές, από κάπου φαίνεται  πάντοτε ο Πύργος του Άιφελ, ενώ με στόχο να εμφανίσουν συγκεκριμένα τοπία, οι διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες -εάν μπορούσατε να τις σημειώσετε επάνω στο χάρτη- είναι απίστευτα γελοίες: ή κάνουν πέρα-δώθε στον ίδιο δρόμο, ή καλύπτουν αποστάσεις χιλιομέτρων με τα πόδια, σε μόλις λίγη ώρα. Άσε δε που μάθαμε, ότι κάτω από το Λούβρο βρίσκεται ο σταθμός Στάλινγκραντ του μετρό που απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα προς βορρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)