Ο κύριος με τα γκρι (1997)


Δραματική ταινία του Περικλή Χούρσογλου, με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Ειρήνη Ιγγλέση, Ράνια Οικονομίδου, Αλέκο Ουδινώτη, Θέμη Χειμάρα. 

Ένας εργαζόμενος της ΕΥΔΑΠ βγαίνει σε σύνταξη και προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του το γκρι χρώμα των κουστουμιών που φορούσε τόσα χρόνια στη δουλειά. Και μέσα στην αναζήτηση της επόμενης ημέρας, προκύπτει και ένας έρωτας που τον συνταράσσει. 

Χαμηλών τόνων ταινία, με αξιοπρεπείς ερμηνείες (μολονότι το βάρος το σηκώνει στους ώμους του ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος), παρακολουθεί διακριτικά τις ημέρες "ελευθερίας" του Λεωνίδα. Ορισμένοι διάλογοι μόνο λογοτέχνιζαν περισσότερο από όσο θα χρειαζόταν, με αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να χάνουν σε φυσικότητα και να στερούν την ταινία από την ουσιαστική τους παρουσία (απόδειξη πόσο διαφορετικός και πολύ καλύτερος είναι ο Μιχαλακόπουλος στις σκηνές με την κόρη του που είναι αφημένος και απόλυτα φυσικός). Ο Χούρσογλου, μετά τον Λευτέρη Δημακόπουλο, αποδεικνύει πως αποτελεί ουσιαστικό κεφάλαιο του ελληνικού σινεμά και είναι πράγματι κρίμα που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε περισσότερες ταινίες του. Στα συν της ταινίας και η μουσική του Νικόλα Πιοβάνι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)