Iron Man (2008)


Κόμικ περιπέτεια των Paramount/Marvel, σε σκηνοθεσία Τζων Φαβρώ, με τους Ρόμπερτ Ντάουνυ Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τέρενς Χάουαρντ, Τζεφ Μπρίτζες και τη φωνή του Πωλ Μπέττανυ. 

Ο Άιρον Μαν δεν υπήρξε, μεταξύ μας, ποτέ ο μπεστ σέλλερ ήρωας της Marvel. Ο δικός του τίτλος υπήρχε, διεκόπη, ξανακυκλοφόρησε, ξαναδιεκόπη και ξανακυκλοφόρησε κάμποσες φορές μέσα στα χρόνια. Η φιγούρα, όμως, του Σιδεράνθρωπου υπήρξε εμβληματική στους τίτλους των Εκδικητών, αλλά και στη σεναριακή πλοκή του Ανθρώπου Αράχνη και κάποιες φορές των 4 Φανταστικών. Έτσι, ήταν έκπληξη η απόφαση της Marvel να τον μεταφέρει στον κινηματογράφο, ακόμα και στη χρυσή εποχή των κόμικ ταινιών. 

Το έπραξε, πάντως, έξυπνα: Σεβάστηκε την ιστορία του ήρωα κατά το δυνατόν, αλλά αποδόμησε πλήρως τον χαρακτήρα του Τόνυ Σταρκ, αναθέτοντας τον ρόλο στον Ρόμπερτ Ντάουνυ Τζούνιορ, ο οποίος και τον αναγέννησε κινηματογραφικά. Και σε αντίθεση με τα καραγκιοζιλίκια του Σέρλοκ Χολμς, εδώ το γλυκό έδεσε. Ο μουντός, καταθλιπτικός, μονόχνωτος Τόνυ Σταρκ των κόμικ, εδώ γίνεται ένας τρελαμένος πλαίυ μπόυ και επιστήμων, με πολύ χιούμορ, ο οποίος πείθει. Όχι, δεν είναι ο Τόνυ Σταρκ του κόμικ, επ' ουδενί, αλλά θα μπορούσε να είναι. Η χημεία στο καστ είναι δεμένη και το αποτέλεσμα ανταμείβει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)