Cosmopolis (2012)


Υπερρεαλιστικό δράμα του Ντέηβιντ Κρόνενμπεργκ, με τον Ρόμπερτ Πάτινσον και τους Ζυλιέτ Μπινός, Σάρα Γκάντον, Πωλ Τζιαμάττι, Κέβιν Ντουράντ, Ματιέ Αμαλρίκ. 

Ένας 28χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας διασχίζει με τη λιμουζίνα του την πόλη για να πάει να κουρευτεί. Στο δρόμο αντιμετωπίζει μια εξέγερση αναρχικών κατά της παγκοσμιοποίησης, συναντά συνεργάτες του, την ερωμένη του, τη γυναίκα του, ενώ μαθαίνει από τον αρχηγό της ασφάλειάς του πως έχουν εκδηλωθεί απειλές κατά της ζωής του. 

Ο Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στα αγαπημένα του μονοπάτια του πειραματικού σινεμά, με ένα πιντερικό σενάριο που έγραψε ο ίδιος βασισμένος στο βιβλίο του Ντον ΝτεΛίλλο, αλλά το πόνημα δείχνει μετέωρο και ανολοκλήρωτο. Έχει εξαιρετικούς διαλόγους σε ορισμένα σημεία, τα νοήματα που πέφτουν κατά ριπάς έχουν ενδιαφέρον, αλλά χάνονται μέσα στον ίδιο τους τον πληθωρισμό, ενώ το φινάλε είναι αδύναμο και εξ ίσου μετέωρο. Ο Πάτινσον είναι λαμπερός αλλά δείχνει να πνίγεται στο κουστούμι του ρόλου, ενώ η παρέλαση των δευτεραγωνιστών και το α λα Χάρολντ Πίντερ στήσιμο δεν αφήνουν περιθώριο ανάπτυξης χαρακτήρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)