Iron Man Three (2013) (3D)


Κόμικ περιπέτεια των Marvel/Paramount, σε σκηνοθεσία Σέην Μπλακ, με τους Ρόμπερτ Ντάουνυ Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσηντλ, Γκάυ Πηρς, Μπεν Κίνγκσλεϋ, Μιγκέλ Φερρέρ και τη φωνή του Πωλ Μπέττανυ. 

Μετά την περιπέτεια των Εκδικητών, ο Τόνυ Σταρκ νιώθει κουρασμένος και απογοητευμένος. Αφοσιωμένος διαρκώς στη βελτίωση της στολής του δείχνει να παραμελεί ανθρώπους, αλλά και την ίδια του τη ζωή, αποκομμένος από όλους. Μέχρι που ο τρομοκράτης Μανδαρίνος απειλεί τη Γη με ολοκαύτωμα. 

Η κούραση δεν ξέρω αν δικαιολογείται στον ίδιο τον Άιρον Μαν, σίγουρα πάντως έχει επέλθει στο σενάριο της τρίτης ταινίας της σειράς, καθώς πάνε να δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα στον πρωταγωνιστή για να δημιουργήσουν και καλά ένα πιο σκοτεινό κλίμα, το οποίο όμως κοντράρει με την τσίρκο μεντράνο ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνυ Τζούνιορ, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει τα δικά του. Πιο πολύ επικεντρωμένη στον Τόνυ Σταρκ παρά στον Άιρον Μαν, η ταινία κάνει την κοιλιά της, δεν δικαιολογεί την ανάμιξη του πιτσιρικά πρωταγωνιστή  πέραν του να γίνει λίγος συναισθηματικός χαβαλές, χωρίς πάντως να υστερεί σε δράση ούτε σε υψηλής αισθητικής εφφέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)