Bernie (2011)


Ελληνικός τίτλος: Επάγγελμα νεκροθάφτης

Βιογραφική κομεντί της Mandalay, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λίνκλατερ, με τους Τζακ Μπλακ, Σίρλεϋ ΜακΛαίην, Μάθιου ΜακΚόννωχυ. 

Η αληθινή ιστορία του Μπέρνι Τιντ, ενός εργολάβου κηδειών στην πόλη Κάρθατζ του Τέξας, ο οποίος σκότωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα με την οποία είχαν αναπτύξει μια προσωπική σχέση. 

Κι αυτό που θα μπορούσε να είναι μια σοβαροφανής τηλεταινία ή μια αδιάφορη κωμωδία, στα χέρια του Λίνκλατερ, οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον αρθρογράφο Σκιπ Χόλλαντσγουερθ που είχε δημοσιεύσει το ρεπορτάζ στο Texas Monthly, γίνεται ένα καυστικό σχόλιο της αμερικανικής κοινωνίας (με τη βλαχιά της σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια), καθώς και της ανθρώπινης αφέλειας που εύκολα μεταφράζεται σε κακία. Η ταινία συνδυάζει τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα, καθώς στη ροή του φιλμ παρεμβάλλονται οι πραγματικοί κάτοικοι του Κάρθατζ με δηλώσεις τους στην κάμερα. Μάλιστα  είναι φορές που οι κάτοικοι της πόλης είναι πιο απολαυστικοί ακόμη και από το εξαιρετικό τρίο των πρωταγωνιστών που δίνει ρεσιτάλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)