Annie (1982)


Ελληνικός τίτλος: Άννυ

Μιούζικαλ των Columbia/Rastar, σε σκηνοθεσία Τζων Χιούστον, με τους Άλμπερτ Φίννεϋ, Κάρολ Μπερνέτ, Ανν Ράινκινγκ, Τιμ Κάρρυ, Μπερναντέτ Πήτερς, Αϊλήν Κουίν. 

Η ορφανή Άννυ που βλέπει τον κόσμο πάντα αισιόδοξα, προσμένει υπομονετικά στο ίδρυμα όπου μεγαλώνει την επιστροφή των γονιών της. Η αλκοολική διευθύντρια κάνει την καθημερινότητα των παιδιών κόλαση, έως ότου εμφανίζεται η γραμματέας ενός εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου η οποία θα επιλέξει το παιδί εκείνο που θα περάσει μια μαγευτική εβδομάδα στην έπαυλή του. 

Κλασσική πλέον μουσική παιδική ταινία, καλοφτιαγμένη, με συμπαθητικούς ήρωες και μια ταλαντούχα λιλιπούτεια πρωταγωνίστρια. Όμως το "ξυλινο" στήσιμό της στο στυλ της Σίρλεϋ Τεμπλ και τα μουσικά νούμερα που δείχνουν αποκομμένα από τη ροή του φιλμ, στερούν από το σύνολο. Πάντως, η μουσική της είναι αξιολάτρευτη, η Κάρολ Μπερνέτ στο ρόλο της διευθύντριας του ορφανοτροφείου είναι εξαιρετική και το σύνολο έχει μια αθώα δύναμη που αντέχει στο χρόνο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)