Friday the 13th Part III (1982) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Παρασκευή και 13 Μέρος 3

Ταινία τρόμου της Paramount, σε σκηνοθεσία Στηβ Μάινερ, με τους Ντάνα Κίμμελλ, Πωλ Κράτκα, Τρέησι Σάβατζ, Λάρρυ Ζέρνερ και τον Ρίτσαρντ Μπρούκερ στο ρόλο του Τζέησον. 

Μετά την απαραίτητη επανάληψη του φινάλε του 2ου μέρους, μεταφερόμαστε και πάλι στην Κρύσταλ Λέηκ, όπου μια ομάδα νεαρών φίλων πηγαίνει για να περάσει ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο (πράγμα αδιανόητο μετά το αιματοκύλισμα που έχει πρόσφατα συμβεί εκεί). Μόνο που ο Τζέησον ζει και βασιλεύει και έχει άλλες διαθέσεις. 

Ναι, η Paramount έβγαζε λεφτά με τη σειρά Παρασκευή και 13 και το 1982 παρουσίασε το τρίτο μέρος και μάλιστα με μα σημαντική καινοτομία, την προβολή σε 3 διαστάσεις. Δίνοντας βάρος στα τρισδιάστατα εφφέ με διάφορα αντικείμενα να ξεπετάγονται διαρκώς από την οθόνη (το οποίο ήταν και το ζητούμενο), η ταινία αφήνει πίσω της όλα τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να περάσουν 45 βαρετά λεπτά με κακές ερμηνείες και αντιπαθείς χαρακτήρες έως ότου ο Τζέησον (ο οποίος είναι άλλος από το 2ο μέρος, χωρίς μαλλιά και με άλλο προσθετικό μακιγιάζ) αρχίσει το μακελειό. Το μουσικό θέμα του Χάρρυ Μανφρεντίνι υποχωρεί για να δώσει τη θέση του σε ένα εκνευριστικό 80's ρυθμικό κομμάτι και τα πάντα λειτουργούν μανιερίστικα, μέχρι το φινάλε που είναι το αντίστροφο από αυτό του πρώτου φιλμ. Ναι, έχει πλάκα, αλλά μέχρι εκεί. Πάντως οι ουρές στους κινηματογράφους της Αθήνας που είχαν μετατρέψει τις οθόνες τους για να το δείξουν σε 3D ήταν κάτι που έπρεπε να είχατε δει. Ατελείωτες! 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)