Friday the 13th -The final chapter (1984)


Ελληνικός τίτλος: Παρασκευή και 13 Μέρος 4ο

Ταινία τρόμου της Paramount, σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Ζάιτο, με τους Κίμπερλυ Μπεκ, Πήτερ Μπάρτον, Κόρεϋ Φέλντμαν, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζόαν Φρήμαν, Λώρενς Μόνοσαν και τον Τεντ Γουάιτ στο ρόλο του Τζέησον. 

Ένας 24ωρο μόλις από το φινάλε της τρίτης ταινίας και μετά την απαραίτητη επανάληψη, το πτώμα του Τζέησον μεταφέρεται στο νεκροτομείο. Όμως, όχι μόνο δεν είναι νεκρός, αλλά συνέρχεται και πολύ τσαντισμένος. Στο μεταξύ, μια παρέα έρχεται να περάσει λίγες ημέρες σε ένα σπίτι της περιοχής της Κρύσταλ Λέηκ, ακριβώς απέναντι από μια οικογένεια της οποίας ο μικρός γιος έχει χόμπυ να φτιάχνει μάσκες τεράτων. 

Αυτή τη φορά η παραγωγή αφήνει πίσω της τις ανοησίες και ασχολείται σοβαρά με το θέμα. Ο Τζέησον ως μανία της φύσης (αλλά και πάλι με άλλο μακιγιάζ) σκορπίζει ευφάνταστα πτώματα, οι χαρακτήρες είναι περισσότερο φυσιολογικοί και έχει και κάποιες σκηνές που σε τινάζουν από κάθισμά σου ακόμα και σήμερα. Αναμφισβήτητα η καλύτερη μαζί με την πρώτη ταινία της σειράς. Εννοείται πως το "Final Chapter" του υπότιτλου που υπαινισσόταν εμφανώς την ολοκλήρωση της σειράς, η Paramount το έκανε γαργάρα έναν χρόνο ακριβώς μετά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)