Graceland (3 Σαιζόν, 2013-2015)

 

 Αστυνομική σειρά της Fox, δημιουργία του Τζεφ Ήστιν, με τους Ντάνιελ Σαντζάτα, Άαρον Τβάιτ, Μάννυ Μοντάνα, Βανέσα Φερλίτο, Σερίντα Σουών. 

Από το δημιουργό του White Collar έρχεται αυτή η αστυνομική σειρά με θέμα της μια ομάδα πρακτόρων του FBI, της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τελωνείου των ΗΠΑ που δρουν ως μυστικοί, συγκάτοικοι σε ένα σπίτι του Λος Άντζελες, πάνω στον Ωκεανό. Εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά, το Graceland στήνει μια ενδιαφέρουσα παρέα χαρακτήρων και μια αξιοπρεπή πλοκή που ξετυλίγεται χωρίς να κουράζει αλλά και χωρίς να πρωτοτυπεί στα σημεία. Με ένα καλοστημένο ongoing story, σπάει τα δεδομένα μιας συνηθισμένης αστυνομικής περιπέτειας με αυτοτελή επεισόδια, αξιοποιώντας κυρίως το καστ και τους χαρακτήρες που υποδύονται. Ο πρώτος κύκλος δείχνει να έκλεισε κάπως "εύκολα", αλλά σίγουρα δεν απογοήτευσε. O δεύτερος κύκλος όμως δείνχει να εκτροχιάζεται από την κεντρική ιδέα, καθώς βγάζει τους ήρωες από το σπίτι, τους χωρίζει και απομακρύνεται από τα διαπροσωπικά τους (εξαιρουμένου ενός love story, το οποίο ήταν και αναμενόμενο). Δεν είναι πως η βασική ιστορία δεν έχει ενδιαφέρον ή πως δεν εξελίσσεται γοργά, είναι που λείπουν τα στοιχεία που έκαναν τη σειρά να ξεχωρίσει στην αρχή της και κυρίως η δυναμική ανάμεσα στον Σαντζάτα και τον Τβάιτ. 

Kι αν ο δεύτερος κύκλος είχε ήδη αρχίσει να χαλάει το αρχικό κλίμα, ήρθε και ο τρίτος και τα έκανε εξίσου σαλάτα. Και τα 13 επεισόδια ασχολούνται με μία και μόνο ιστορία που, εντάξει, έχει το ενδιαφέρον της, αλλά βρε αδερφέ γιατί να μην υπάρχουν και οι μεμονωμένες, παράλληλες ιστορίες ανά επεισόδιο που να βάζουν περισσότερο αλατοπίπερο στις εβδομάδες μας; Μια χαρά είχε δουλέψει έτσι το σύστημα στην πρώτη σαιζόν και ίσως γι' αυτό να ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα. Την ίδια στιγμή, έχει χαθεί και η αρχική σχέση μεταξύ των πρωταγωνιστών, καθώς τα ψέματα και οι ίντριγκες έχουν διαλύσει την ομάδα, με αποτέλεσμα όλοι να λένε ψέματα σε όλους. Αν κάτι έκανε τη σειρά να ξεχωρίζει ήταν η δυναμική στις μεταξύ τους σχέσεις και αυτή η συμβίωση στο σπίτι που στο κάτω-κάτω είχε δώσει και το όνομά του στη σειρά. Αν τα αφαιρέσεις όλα αυτά, έχεις μια καλή μεν αστυνομική σειρά, χωρίς τα στοιχεία όμως που την έκαναν να διαφέρει από τις υπόλοιπες. Έτσι κι αλλιώς, ο τρίτος κύκλος ήταν και οριστικά ο τελευταίος, αφού το δίκτυο USA που τη μετέδιδε αποφάσισε να αλλάξει ύφος και να καταργήσει τον παλιό του προγραμματισμό, αναζητώντας πιο dark μονοπάτια, τύπου Mr. Robot. Τουλάχιστον, η σειρά ολοκληρώθηκε χωρίς να μείνει μετέωρη η ιστορία της. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)