Friday the 13th Part 2 (1981)


Ελληνικός τίτλος: Παρασκευή και 13 Μέρος 2ον

Ταινία τρόμου της Paramount, σε σκηνοθεσία Στηβ Μάινερ, με τους Έημυ Στηλ, Τζων Φιούρεϋ, Κίρστεν Μπέηκερ, Άντριεν Κινγκ, Μπέτσυ Πάλμερ και τον Γουώρινγκτον Ζιλέτ στον ρόλο του Τζέησον. 

Πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η κατασκήνωση Κρύσταλ Λέηκ είναι κλειστή και εγκαταλελειμμένη για πάντα. Όμως, σε μια διπλανή κατασκήνωση, εκπαιδευόμενοι ομαδάρχες σφαγιάζονται ένας-ένας από μια μυστηριώδη φιγούρα. 

Και από εκεί που το πρώτο φιλμ ήταν μια εντυπωσιακή σπλάτερ έκπληξη, η Paramount μυρίστηκε ψητό και είπε να το συνεχίσει. Έχει πλάκα που η ταινία ξεκινά με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως η πρώτη και μάλιστα με μια εκτενή επανάληψη, όμως από εκεί και μετά οι ομοιότητες με την πρωτότυπη δουλεύουν εις βάρος της. Το καστ και οι ερμηνείες είναι εξίσου χαριτωμένα ξύλινες, η μουσική του Χάρρυ Μανφρεντίνι είναι και πάλι εδώ, όπως και οι τρομάρες και το αίμα. Έχει χαθεί όμως η αίσθηση του καινούργιου. Διασκεδαστική μεν, αγαπημένη, αλλά αδύναμη και με τεράστια αφηγηματικά κενά. Βέβαια, η συγκεκριμένη ταινία θα μείνει παντοτινά στην ιστορία ως αυτή που γέννησε έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες του σινεμά του φανταστικού, τον Τζέησον Βούρχηζ. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)