August: Osage County (2013)


Ελληνικός τίτλος: Αύγουστος

Δραματική ταινία της Weinstein Company, σε σκηνοθεσία Τζων Γουέλλς, με τους Μέρυλ Στρηπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζούλιετ Λούις, Ντέρμοτ Μαλρόνυ, Κρις Κούπερ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μάργκο Μάρτιντέηλ, Σαμ Σέπαρντ, Τζουλιάν Νίκολσον, Άμπιγκαίηλ Μπρέσλιν, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μίστυ Ούφαμ. 

Η εξαφάνιση του πατέρα της φέρνει μια κοπέλα στο πατρικό της για να αντιμετωπίσει τη δυσλειτουργική της οικογένεια, κάποιον Αύγουστο με καύσωνα. 

Μεταφορά του θεατρικού της Τρέησυ Λετς (που υπογράφει και το σενάριο), η ταινία ευλογείται από ένα ονειρεμένο καστ που κάποιος θα σκότωνε να το έβλεπε να ερμηνεύει τους ρόλους αυτούς επί σκηνής. Η Μέρυλ Στρηπ πλάθει ακόμη μια κινηματογραφική ηρωίδα, τη Βάιολετ, ενώ η Τζούλια Ρόμπερτς δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της στο ρόλο της κόρης της, της Μπάρμπαρα. Συγκλονιστικό, δραματικό και τραγικό, το έργο στηρίζεται στη θεατρικότητά του, αλλά πάσχει από κινηματογραφική ταυτότητα, καθώς νιώθεις πως ο Γουέλς μπορεί να καθοδήγησε εξαιρετικά το επιτελείο των ηθοποιών του, αλλά δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να τους κινηματογραφήσει, με την κάμερα να παρακολουθεί άψυχος παρατηρητής, σαν τηλεοπτική καταγραφή της παράστασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)